Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AUKSO KAINA
Aukso kainos pasiekė rekordines aukštumas
BNS
Scanpix
Auksas.

Aukso kainos pirmadienį pakilo iki rekordinių aukštumų, sunerimusiems investuotojams nukreipus žvilgsnį į šį saugaus prieglobsčio aktyvą tuo metu, kai koronavirusas toliau plinta visame pasaulyje, o JAV doleris kiek susilpnėjo.

Tauriojo metalo kaina Azijos biržose išaugo daugiau nei vienu procentu, iki 1 930,48 JAV dolerio už unciją, o analitikai spėja, kad netrukus ji gali perkopti ir 2 000 JAV dolerių ribą.

Nesant ženklų, kad koronaviruso pandemija gali netrukus atsitraukti, prekeiviai ėmė pirkti auksą, kuris yra laikomas saugia investicija krizės ir neapibrėžtumo metu.

Investicijų į auksą patrauklumą padidino ir didžiulės apimties Federalinio rezervo sistemos (FRS) vykdomos piniginės politikos švelninimo priemonės, kurios sumažino JAV dolerio kursą daugumos kitų valiutų atžvilgiu.

„Aukso kainos augimas yra neišvengiamas, nes įžengiame į tokią situaciją, kokia susiklostė po pasaulinės finansų krizės, kai aukso kainos išaugo iki rekordinio lygio, nes FRS pumpavo didžiules pinigų sumas į finansų sistemą“, – teigė konsultacijų įmonės MineLife“ vyresnysis išteklių analitikas Gavinas Wendtas.

Išaugusi aukso paklausa daugiau nei dvigubai kilstelėjo ir sidabro vertę, palyginti su kovo mėnesį užfiksuotomis žemiausiomis šio metalo kainomis – pirmadienį sidabro kaina padidėjo 4 proc., iki 24,10 JAV dolerio už unciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 27 11:51
Spausdinti