Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


PRANCŪZIJA
E. Macronas: pasiektas visiškas konsensusas dėl pasaulinių finansų įstaigų reformos
BNS
Twitter
Susitikimas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį pareiškė, kad Paryžiuje vykusiame pasaulio lyderių susitikime pasiektas visiškas konsensusas dėl pasaulinių finansų įstaigų, tokių kaip Pasaulio bankas ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF), reformos.

Apibendrindamas maždaug 40 valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimą, E. Macronas sakė, jog sutarta, kad šios institucijos turi būti veiksmingesnės, teisingesnės ir geriau pritaikytos šiandienos pasauliui.

Prancūzija dvi dienas trukusį Viršūnių susitikimą dėl naujo pasaulinio finansavimo pakto vadino galimybe aptarti idėjas prieš šiemet rengiamus kelis svarbius susitikimus ekonomikos ir klimato klausimais.

Kiti pasaulio lyderiai taip pat parėmė idėją reformuoti Pasaulio banką ir TVF – vadinamąsias Breton Vudso institucijas, įkurtas po Antrojo pasaulinio karo ir dominuojamas Vakarų.

„Turime pasakyti labai aiškiai: Pasaulio bankas nepateisina pasaulio lūkesčių, – per baigiamąją viršūnių susitikimo sesiją sakė Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva . – TVF nepateisina pasaulio lūkesčių.“

Jo teigimu, TVF „labai neatsakingai suteikė Argentinai milžinišką paskolą, ir mes nežinome, ką argentiniečių prezidentas padarė su tais pinigais, o šiandien Argentina yra visai kitokioje padėtyje, nes neturi pakankamai dolerių, kad grąžintų“ skolą TVF.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas taip pat pritarė šių bankų valdymo ir veiklos gairių reformoms.

2023 06 23 15:40
Spausdinti