Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


PALŪKANŲ NORMOS
ECB nusprendė nekeisti palūkanų normų
ELTA
Unsplash
ECB nusprendė nekeisti palūkanų normų.

Europos Centrinio Banko (ECB) valdančioji taryba ketvirtadienį nusprendė visų trijų pagrindinių palūkanų normų nekeisti.

„Gaunama informacija iš esmės patvirtino ankstesnį vertinimą dėl vidutinio laikotarpio infliacijos perspektyvos. Vis dar numatoma, kad infliacija toliau bus per didelė pernelyg ilgai, tebėra didelis ir vidaus kainų spaudimas.

Kartu pažymėtina, kad rugsėjo mėnesio infliacija gerokai sumažėjo, įskaitant ir dėl stiprių bazės efektų, tebemažėjo ir dauguma grynosios infliacijos rodiklių. Ir toliau yra stipriai juntamas ankstesnių valdančiosios tarybos atliktų palūkanų normų didinimų poveikis finansavimo sąlygoms. Tai vis labiau slopina paklausą ir taip padeda mažinti infliaciją“, – rašoma Centrinio Banko pranešime.

ECB valdančioji taryba teigia esanti pasiryžusi užtikrinti, kad infliacija laiku grįžtų į tikslinį 2 proc. vidutiniu laikotarpiu lygį.

Nurodoma, kad pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma ir palūkanų normos naudojantis ribinio skolinimosi ir indėlių galimybėmis nesikeis ir atitinkamai bus 4,5 proc., 4,75 proc. ir 4 proc.

2023 10 26 15:30
Spausdinti