Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KRIZĖ
Finansų ministerija: Lietuvos ekonomika šiemet turėtų smukti 1,5 proc.
BNS
Fotobankas

Finansų ministerija prognozuoja, kad Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet turėtų smukti apie 1,5 proc., o kitąmet numatomas 3,3 proc. augimas. 

„Patys naujausi skaičiai rodo, kad situacija iš tiesų nėra dramatiška, ir suteikia to santūraus optimizmo. Ekonomikos nuosmukis šiemet turėtų siekti apie 1,5 proc. ir pakankamai spartus atsigavimas kitąmet – 3,3 proc.“, – pristatydamas naujausias ministerijos prognozes sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Pasak jo, formuojant prognozes, tikimasi, kad kitais metais šalies pagrindiniai eksporto partneriai atsigaus pakankamai sparčiai, o vidaus paklausą, kuri taip pat bus stiprus ekonomikos variklis, – lems „investicijos į ateities ekonomikos DNR“.

„Taip pat mūsų prielaida, kad virusas plis dar keletą metų, nes puikiai žinome, kad kol kas dar nėra sukurta nei efektyvios vakcinos, nei vaistų, ir taip pat tikimės, kad nei Lietuvoje, nei kitose šalyse nebus imamasi drastiškų pandemijos valdymo priemonių“, – kalbėjo finansų ministras. 

Jis teigė, kad šalis ekonominį šoką atlaikė tikrai deramai.

„Lietuvoje ekonomikos nuosmukis antrąjį ketvirtį, kuomet buvo pats pandemijos pikas, tas nuosmukis buvo vienas iš žemiausių visoje Europos Sąjungoje“, – sakė ministras. 

Birželio pabaigoje ministerija prognozavo, kad šalies ekonomika dėl su koronaviruso krize susijusio šoko susitrauks 7 proc., o kitąmet BVP augs 5,9 procento. 

Balandį ministerija skelbė, kad Lietuvos BVP šiemet smuks 7,3 proc., o 2021 metais išaugs 6,6 procento.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 14 10:34
Spausdinti