Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VERTYBINIAI POPIERIAI
„Ignitis grupė“ baigia IPO paraiškų priėmimą
BNS
Fotobankas
„Ignitis grupė“.

Valstybės valdoma energetikos bendrovė „Ignitis grupės“ ketvirtadienį baigia priimti pirminio viešojo akcijų siūlymo (Initial Public Offering, IPO), kurio metu siekia išplatinti 20,902 mln. vienetų akcijų, arba 27,8 proc. viso bendrovės išleisto akcinio kapitalo, paraiškas.

IPO paklausos formavimo procesas, kuris prasidėjo rugsėjo 21 dieną, ketvirtadienį 13 val. baigsis mažmeniniams investuotojams, o 14 val. – instituciniams investuotojams.

„Ignitis grupė“ trečiadienį pranešė, kad IPO orientacinė kaina sutampa su žemutine riba ir yra 22,5 euro už akciją bei tarptautinį depozitoriumo pakvitavimą (angl. Global Depository Receipts, GDR). Galutinė siūlymo kaina, kurios ribos yra nuo 22,5 iki 28 eurų, bus nustatyta atsižvelgiant į paklausos formavimo procesą.

Jei galutinė siūlymo kaina bus 22,5 euro, bendrovė pritrauks 470,3 mln. eurų, o jos rinkos kapitalizacija šia kaina sudarys 1,692 mlrd. eurų. Vertybiniai popieriai viešai platinami Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažmeniniams investuotojams, kuriems garantuojama ne mažesnė kaip 100 akcijų alokacija, ir neviešai instituciniams investuotojams.

Naujienų agentūra „Reuters“ rugsėjo 23 dieną skelbė, kad „Ignitis grupės“ IPO paraiškų knyga buvo užpildyta jau pirmosiomis pasirašymo dienomis, tačiau, anot investicijų bankininkų, norint IPO laikyti sėkmingu, platinamų vertybinių popierių paklausa turėtų būti bent du kartus didesnė už pasiūlą.

„Ignitis grupė“ anksčiau skelbė, kad jos siūlomų vertybinių popierių įtraukimas į „Nasdaq“ Vilniaus ir Londono vertybinių popierių biržas įvyks spalio 7 dieną ar panašiu laiku.

Valstybė šiuo metu valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 01 09:09
Spausdinti