Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


„IQ VERSLAS“
Kaip investuotojai turi elgtis rinkimų JAV metais?
IQ

Likus mažiau nei dviem mėnesiams iki JAV prezidento rinkimų svarstomi įvairūs valdžios dėlionės scenarijai – gali pasikeisti ne tik Baltųjų rūmų šeimininkai, bet ir pusiausvyra Senate ir net Atstovų rūmuose.

Jei JAV prezidento rinkimus laimėtų Joe Bidenas, o demokratai perimtų Senato kontrolę, jie kontroliuotų visas svarbiausias valdžios piramidės dalis. Kitas realus scenarijus – respublikonai praranda Baltuosius rūmus, tačiau išsaugo daugumą Senate. Trečias tikėtinas variantas – Donaldas Trumpas išrenkamas antrai kadencijai ir niekas iš esmės nepasikeičia. Mažiausiai tikėtinas variantas, kad respublikonai perima ir Atstovų rūmų kontrolę.

„Orion“ Kapitalo rinkų skyriaus vadovas Mantvidas Žėkas sako, kad didelė demokratų pergalė reikštų daugiau stabilumo, bet nebūtinai būtų palanki kapitalo rinkoms. Kita vertus, rinkimų metais JAV ekonomika visuomet sulaukia pagyvėjimo, o nepaisant chaotiško D. Trumpo valdymo ir didėjusio protekcionizmo, sumažinti mokesčiai ir reguliavimas davė naudos investuotojams.

Apie rinkimų įtaką JAV verslui ir akcijų rinkoms su M. Žėku kalbėjosi IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius. Plačiau apie tai – „IQ Verslo“ laidos įraše.

VIDEO:530

2020 09 11 06:02
Spausdinti