Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


VERSLAS
„Kilo Health“ pajamos praėjusiais metais augo 84 proc., iki 213 mln. eurų
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Sveikatingumo paslaugų ir produktų startuolis „Kilo Health“ pernai gavo 213 mln. eurų pajamų, arba 84 proc. daugiau nei 2021 m. (115,6 mln. eurų).

Bendrovė uždirbo 10 mln. eurų grynojo pelno – 49 proc. daugiau nei užpernai, kai pelnas siekė 6,7 mln. eurų.

Įmonės pajamų ir pelno augimą lėmė strategija reinvestuoti pelną ir išnaudoti turimą infrastruktūrą, sako „Kilo Health“ vadovas Tadas Burgaila.

„Esame gal kiek nestandartinis startuolis, kuris niekada nepritraukė jokių išorinių investicijų, todėl bandome augti reinvestuodami pelną ir išnaudodami jau sukurtą savo infrastruktūrą. Matome, kad ši strategija pasiteisina – sėkmingos investicijos ir esamų projektų plėtra padėjo išauginti bendras grupės pajamas ir 2022 metais“, – įmonės pranešime sako T. Burgaila.

Anot jo, šiemet bendrovė planuoja tolesnį augimą ir investuoti į turimų produktų vystymą bei naujų, su diabetu ir širdies ligomis susijusių produktų kūrimą.

„Pernai daug dėmesio skyrėme lėtinėms ligoms, jų prevencijai ir valdymui reikalingų sprendimų kūrimui. Investavome į šią sritį, nes matome, kad būtent čia galime sukurti didžiausią vertę ir pristatyti pasaulinio lygio inovacijas. Ypač kalbant apie diabetą ir širdies ligas“, – teigia T. Burgaila.

Įmonėje dirba beveik 700 darbuotojų.

Startuolį valdanti bendrovė „Kilo group“ dividendų pernai nemokėjo, 284 tūkst. eurų iš nepaskirstytojo pelno buvo panaudoti įstatiniam kapitalui didinti.

2023 08 04 13:45
Spausdinti