Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


INVESTICIJOS
Lietuvoje ketina kurtis dvi orlaivių nuomos bendrovės
BNS
Pixabay
Orlaivis.

Į Lietuvą ruošiasi žengti dvi naujos orlaivių su įgula nuomos bendrovės. Viena jų – Pietų Afrikos Respublikos (PAR) „Global Airways“, rašo portalas vz.lt. 

Dviejų įmonių sertifikavimo procesą jau yra pradėjusi Transporto kompetencijų agentūra (TKA), BNS patvirtino agentūros atstovė Agnė Mažeikytė. Ji sakė negalinti pasakyti kompanijų pavadinimų.

„Global Airways“ atstovas Lietuvoje Artūras Stankevičius vz.lt sakė, kad įmonė plėtris į Europą per Lietuvą nusprendė „pasvėrusi visus argumentus“. Jo teigimu, įš pradžių numatoma į Lietuvą perkelti vieną „Airbus A320“ orlaivį, tolesnė plėtra priklausys nuo aplinkybių.

2001 metais įkurtos „Global Airways“ būstinė yra Johanesburge, įmonė teikia orlaivių nuomos paslaugas kitoms avialinijoms. Ji valdo septynis „Airbus A320“ ir tris „Airbus A340“ orlaivius.

Bendrovė prieš keletą metų Kauno oro uoste ketino statyti naują orlaivių techninio aptarnavimo centrą, tačiau jo statybos taip ir neprasidėjo.

Aviacijos sektoriui šiemet ypač skaudžiai smogė koronaviruso pandemija, dėl kurios visame pasaulyje smarkiai sumažėjo skrydžių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 15 18:09
Spausdinti