Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EKONOMIKA
Nerimas dėl FRS palūkanų smukdo Europos akcijų indeksus
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Rinkos dalyviams vėl ėmus nerimauti, kad pažaboti infliaciją siekianti JAV Federalinio rezervo sistema (FRS) toliau ryžtingai didins palūkanų normas, pagrindiniai Europos akcijų indeksai antradienio prekybos sesiją pradėjo su minuso ženklu.

Pagrindiniai Londono ir Paryžiaus indeksai sesijos pradžioje smuktelėjo po maždaug 0,1 proc., o Frankfurto indeksas sumenko 0,2 procento.

Pirmadienį paskelbti duomenys parodė, kad aktyvumas JAV paslaugų sektoriuje praėjusį mėnesį augo sparčiau negu prognozuota, ir tai pakirto viltis, kad JAV centrinis bankas sulėtins pinigų politikos griežtinimo tempą.

„Savaitės pradžia rinkose yra prastoka, nes JAV skelbiami geri ekonominiai duomenys pakerta investuotojų viltis, jog FRS ateinančiais mėnesiais galbūt užims labiau „balandišką“ poziciją“, – pareiškė Stephenas Innesas iš turto valdymo bendrovės „SPI Asset Management“.

Rinkose vis daugėja prognozuojančiųjų, kad bazinė palūkanų norma JAV, šiuo metu sudaranti 3,75–4 proc., kitąmet viršys 5 proc. lygį ir nebus mažinama iki 2024-ųjų.

Naftos kainos antradienį lėtai kopia aukštyn, investuotojams viliantis, kad, Kinijai švelninant savo griežtą „nulinio COVID-19“ politiką, padidės „juodojo aukso“ paklausa.

„Brent“ rūšies naftos kaina antradienio ryte paaugo 0,9 proc. iki 83,44 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina – 0,8 proc. iki 77,53 JAV dolerio už barelį.

2022 12 06 13:19
Spausdinti