Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


PAGALBA VERSLUI
Verslo NT nuomai padengti – 100 mln. eurų, keliams – 150 mln. eurų
BNS
Fotobankas
Kelininkai.

Vyriausybė trečiadienį iš pasiskolintų lėšų paskirstė apie 271,5 mln. eurų. Iš jų 100 mln. eurų skirta verslo nekilnojamojo turto nuomos kaštams padengti, dar 150 mln. eurų – valstybinės ir vietinės reikšmės keliams.

Ministrų kabinetas, be to, Susisiekimo ministerijai skyrė beveik 2 mln. eurų medicinos priemonių kroviniams atgabenti, dar 137 tūkst. eurų – užsienyje esantiems Lietuvos piliečiams parvežti namo.  

4 mln. eurų bus skirti savivaldybių socialinių darbuotojų premijoms, daugiau kaip 6 mln. eurų – bedarbių integracijai į darbo rinką ir subsidijoms darbo užmokesčiui darbdaviams. 

Be to, 2 mln. eurų skirta kino industrijai, 3 mln. eurų – kultūros ir meno organizacijoms, skaitmeninių kultūros produktų ir paslaugų kūrimui ir kitoms reikmėms. 

2,85 mln. eurų skirta statutiniams pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurie padeda suvaldyti ekstremalią situaciją.  

Asmeninėms apsaugos priemonėms įsigyti Muitinės departamentui skirta 232 tūkst. eurų, o Kalėjimų departamentui – 521 tūkst. eurų. 

Vyriausybė praėjusią savaitę iš esmės pritarė siūlymui, kad verslui būtų teikiama nekilnojamojo turto (NT) nuomos subsidija. Numatoma įmonėms kompensuoti iš valstybės biudžeto iki 50 proc. nuomos kainos, jeigu nuomotojas suteikia ne mažesnę kaip 30 proc. nuomos kainos nuolaidą. Taigi, nuomininkams tektų padengti 20 proc. likusios nuomos. 

Šį trečiadienį ministrų kabinetas pasitarime buvo linkęs pritarti, kad panaši paramos forma būtų taikoma ne tik komercinį, bet ir valstybinį turtą išsinuomojusioms bei dėl koronaviruso krizės sunkumų patiriančioms įmonėms. 

Finansų ministerija siūlo nustatyti, kad valstybės turto nuomininkams būtų sudaryta galimybė karantino laikotarpiu ir du mėnesius po jo atšaukimo sumažinti nuomos kainą ne daugiau kaip 80 proc. nuompinigių dydžio ir neskaičiuoti delspinigių už laiku nesumokėtus nuompinigius.

Pastarasis siūlymas, preliminariai, lemtų daugiausiai 1,5 mln. eurų metinė valstybės nuomos pajamų mažėjimą.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 22 19:17
Spausdinti