Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


AKCIJŲ BIRŽA
Viltys dėl kuriamų vaistų nuo koronaviruso kelia JAV akcijų indeksus
BNS
Pixabay

Medicinos leidiniui „Stat“ pranešus apie sėkmingus JAV biofarmacijos bendrovės „Gilead Sciences“ koronaviruso gydymui sukurto eksperimentinio preparato tyrimus, pagrindiniai JAV akcijų indeksai penktadienį kopia aukštyn.

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ nuo sesijos pradžios pakilo 500,79 punkto, arba 2,13 proc., iki 24038,47 punkto.

„Standard & Poor's 500“ paaugo 52,02 punkto, arba 1,86 proc., iki 2851,57 punkto, o „Nasdaq Composite“ – 77,01 punkto, arba 0,9 proc., iki 8609,37 punkto.

„Stat“ savo pranešime rėmėsi vaizdo įrašu, kurį padarė vienas iš Čikagos universiteto medicinos centro tyrėjų, dalyvaujančių preparato remdesiviro tyrime. Vaizdo įraše nurodoma, jog dauguma gydytų ligonių jau išrašyti iš ligoninės, o mirė tik du pacientai.

Iš viso Čikagos universitetas gydymui atrinko 125 pacientus, dauguma kurių sirgo sunkia ligos forma, pranešė „Stat“.

Tuo tarpu Čikagos universiteto atstovas pabrėžė, jog daryti kokias nors išvadas dar per anksti.

„Daliniai duomenys apie tęsiamus klinikinius tyrimus nėra išsamūs ir jais remiantis negalima daryti išvadų apie galimo gydymo būdo saugumą ar veiksmingumą“, – pareiškė atstovas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

Optimizmą rinkose paskatino ir JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimas apie tai, jog, nors epidemiologinė padėtis yra sudėtinga, atėjo laikas grąžinti ekonominį aktyvumą šalyje į įprastas vėžias.

„Mūsų ekspertų grupė sutiko, jog kitu mūšio lauku mūsų kare vėl taps Amerikos atvėrimas. Ir darome būtent tai – atveriame mūsų šalį ir mes turime tai padaryti, nes Amerikai būtina būti atvirai“, – pareiškė jis per ketvirtadienį surengtą spaudos konferenciją.

JAV prezidentas pažymėjo, jog valstijose, kuriose su koronavirusu susijusi padėtis nekelia grėsmės, laipsniškas ekonominio aktyvumo atnaujinimas galėtų būti pradėtas jau nuo penktadienio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 17 18:53
Spausdinti