Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EKONOMIKA
Vokietijos BVP pirmąjį ketvirtį susitraukė 2,2 proc. – didžiausiu tempu nuo 2009-ųjų
BNS
Pixabay
Berlynas.

Vokietijos federalinės statistikos agentūros („Destatis“) galutiniai duomenys rodo, kad šių metų pirmąjį ketvirtį Vokietijos ekonomika susitraukė 2,2 proc., palyginti su ankstesniu trijų mėnesių laikotarpiu.

Tai reiškia, kad Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) minėtą laikotarpį mažėjo didžiausiu tempu nuo 2009 metų pirmojo ketvirčio.

Metinis BVP, pakoreguotas pagal darbo dienų skaičių, sumažėjo 2,3 procento.

Šie duomenys atitinka preliminarius duomenis bei analitikų prognozes.

Nepaisant to, kad sausio ir vasario mėnesiais koronaviruso pandemija neturėjo reikšmingos įtakos ekonomikai, pandemijos ekonominės pasekmės pirmąjį ketvirtį buvo gana apčiuopiamos, pažymi „Destatis“.

Vartojimo išlaidos susitraukė 3,2 proc., lyginant su ankstesniu ketvirčiu, verslo investicijos į įrangą – 6,9 procento. 

Vyriausybės išlaidos ir investicijos statybų sektoriuje turėjo stabilizuojantį poveikį ekonomikai ir užkirto kelią dar didesniam BVP kritimui.

Šalies prekyba per ataskaitinį laikotarpį taip pat susitraukė. Pirminiais duomenimis, eksportas sumenko 3,1 proc., palyginti su praėjusių metų ketvirčiu, importas – 1,6 procento.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 25 12:55
Spausdinti