Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


UKRAINOS AVIACIJA
D. Serouchovas: svajojame kuo greičiau pirmieji grįžti namo
Liepa Žeromskaitė
Bendrovė
D. Serouchovas: „2022 m. planavome pradėti daugiau kaip 100 maršrutų iš Kyjivo ir kitų regionų.“.

Pandemija, o paskui ir Rusijos invazija sujaukė komercinių Ukrainos skrydžių bendrovių planus. Tačiau antros pagal dydį šalies oro linijų bendrovės „SkyUp“ įkūrėjas ir vadovas Dmytro Serouchovas įsitikinęs, kad, nepaisant sėkmingos plėtros Europoje, jo verslas bus vienas pirmųjų, pasibaigus karui grįšiančių toliau dirbti Ukrainoje. Su juo IQ apžvalgininkė Liepa Žeromskaitė kalbėjosi apie aviacijos ateitį šalyje, kurios dangų dabar raižo tik kariniai orlaiviai.

Kaip „SkyUp“ pavyko tapti antra pagal dydį oro linijų bendrove Ukrainoje?

– Nuo pat pirmojo mūsų skrydžio prieš penkerius metus save laikėme drąsiais novatoriais. Operacijas pradėjome monopolizuotoje rinkoje, tad iš pat pradžių griovėme apie aviaciją įsigalėjusius stereotipus ir siekėme, kad mūsų keleiviai galėtų džiaugtis kiekvienu skrydžiu.

Savo lėktuvuose pasiūlėme restorano meniu – nuo naminių ledų iki Azijos virtuvės. Sujungėme klasikinių skrydžių bendrovių siūlomus rankinio bagažo dydžius su pigesnių oro vežėjų kainomis. Taip pat prisidėjome prie to, kad populiarios skrydžių kryptys taptų populiaresnės, ir ypatingą dėmesį skyrėme vidaus skrydžiams. Pavyzdžiui, kai Ukrainoje pradėjome populiarius skrydžių maršrutus Kyjivas–Stambulas, tai lėmė 20–30 proc. mažesnes kainas tarp visų šio maršruto vežėjų. Nuo pat pradžių sujungėme Ukrainos sostinę ir didžiuosius miestus bei regionus. O 2022 m. planavome pradėti daugiau kaip 100 maršrutų iš Kyjivo ir kitų regionų.

2023 10 18 06:45
Spausdinti