Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


ALFA SAVAITĖ
A. Veryga paaiškino, kodėl užleido kelią I. Vėgėlei
IQ
Alfa.lt
Aurelijus Veryga.

Aurelijus Veryga – neabejotinai vienas populiariausių, jei ne populiariausias, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) politikų. Tačiau rinkimų maratone jam teko atsisakyti prezidentinių ambicijų ir užleisti kelią Ignui Vėgėlei. Pats A. Veryga sako, kad nuoskaudos dėl to nejaučia, ir paaiškino, kodėl prireikė tokios rokiruotės.

Nors A. Verygos pasitraukimas iš rinkimų, užleidžiant vietą I. Vėgėlei, viešumoje sutiktas įvairiai, netgi svarstyta, ar toks sprendimas nebuvo priimtas vienasmeniškai partijos lyderio Ramūno Karbauskio, laidoje „Alfa.lt savaitės interviu“ apsilankęs Seimo narys sako nuoskaudų dėl įvykusios rokiruotės nejaučiantis, o tokį sprendimą visiškai palaikantis. Anot A. Verygos, į situaciją reikia žiūrėti blaiviomis akimis – apklausos rodė, kad jo galimybės rinkimuose nėra itin didelės, todėl tai, kas įvyko, buvo racionalus žingsnis.

Kitas dalykas – pasak politiko, žiūrima ir į ateitį, į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

„Aš suprantu nuoskaudą žmonių, kurie gal būtų norėję už mane balsuoti, ir natūrali turbūt yra ta nuoskauda. Tikrai ne iš vieno girdėjau, kad neturėsiu dabar savo kandidato, neturėsiu už ką balsuoti. O aš pats esu toks žmogus, kuris į politiką ėjau ne dėl kažkokių pozicijų, bet dėl to, kad man svarbu, kad mano tam tikri įsitikinimai, mūsų rinkėjų įsitikinimai, kad jie būtų politikoje atspindėti, įgyvendinti.

Ir jeigu matai, kad pats negalėsi to padaryti, – mūsų pačių padarytos apklausos parodė, kad praktiškai aš nelabai turiu šansų patekti į antrąjį turą, – tai politikai tada ir galvoja, o kaip visgi padaryti, kad jeigu taip susiklostytų ir turėtume pasitikėjimą, ir pakankamai Seimo narių rudenį, ir galėtume valdančiąją daugumą formuoti, tai kaip padaryti, kad ta valdanti dauguma turėtų galimybes įgyvendinti tą, ką ji mano, kad yra svarbu. Kad prezidentūra nebūtų stabdys, kaip dabar yra, tos šuns ir katės ištisinės peštynės.

Mums labai svarbu, kad ten būtų atrama, kad būtų ne trukdymas, o pagalba. Tai už tai ir ta rokiruotė tokia įvyko“, – sako A. Veryga.

Pasak Seimo nario, daugeliui netikėtas sprendimas nebuvo žengtas jam už nugaros, nepasitarus su pačiu valstiečių kandidatu. „Be abejo, kad buvo kalbėta. Mes tikrai taip sprendimų nepriiminėjame, kad, žinote, žmogui nepasakius, nepasitarus imtume ir kažką nuspręstume. Tikrai turėjome karštą diskusiją. Jau turbūt įpusėjus parašų rinkimui turėjome savo apklausas, kuriomis ir vadovavomės, ir žiūrėjome, tai tada ir pradėjome kalbėti ir galvoti, ką reikia daryti“, – sako Seimo narys.

Visą pokalbį su A. Veryga žiūrėkite laidoje „Alfa.lt savaitės interviu“.

JWPLAYER_MAIN:2518

2024 04 12 10:03
Spausdinti