Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 8 d.


SUPRASTI RUSIJĄ
Atsargos pulkininkas skeptiškas dėl Lietuvos perkamų tankų: vežimą statome prieš arklį
Vladimiras Laučius
Alfa.lt
Saulius Guzevičius.

Šiais metais Lietuvai teks priimti sprendimą – kokius tankus perkame savo valstybės gynybai, o pusšimtis tankų gali kainuoti apie du milijardus eurų. Tai – toks pirkinys, kuris išsekintų visos kariuomenės metinį biudžetą.

Anot Lietuvos kariuomenės, be tankų neįmanoma nei gynyba, nei puolimas. Tačiau atsargos pulkininkas Saulius Guzevičius šiuo klausimu – kritiškas: tankai – gerai, tačiau prieš juos įsigyjant pirmiausia reiktų pasirūpinti kitais dalykais, o tik tuomet pirkti tankus.

„Aš nesu nusiteikęs nei prieš diviziją, nei prieš tankus, kaip tokius. Tiesiog aš kitaip gal poreikius formuluočiau, sakyčiau, iš pradžių, prieš einant prie tokių didelių sprendimų, nes čia paprasta aritmetika – kol nebus visuotinio šaukimo, tol nebus paprasčiausiai surinkta žmonių tokiai divizijai suformuoti. Tai gal čia reiktų iš pradžių apie tai kalbėti ir čia kažkiek resursų skirti, protingai juos padalinant“, – laidoje „Suprasti Rusiją“ sakė S. Guzevičius.

Anot karininko, norint išspręsti žmogiškųjų išteklių klausimą, nebūtina net sugrąžinti visuotinio šaukimo – užtektų padidinti šauktinių gretas. „Gal ne iš karto visuotinį šaukimą padaryti, bet einant prie to, didinant šauktinių skaičių. Vis pasigirsta, kad šauktiniai dėl sveikatos nepraeina, mums jų trūksta – padidinkim šauktinių skaičių“, – teigia S. Guzevičius.

JWPLAYER_MAIN:2278

2024 01 01 14:28
Spausdinti