Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


NEDIPLOMATINIS POKALBIS
H. Kobeckaitė: labai gerai, kad diplomatės karjerą pradėjau Estijoje
Artūras Jonkus
Alfa.lt
H. Kobeckaitė ir A. Jonkus.

„Man tai buvo naujas darbas, naujas iššūkis, kaip šiandien priimtina sakyti, naujas egzaminas“, – apie darbą Lietuvos Respublikos ambasadoje Estijoje laidai „Nediplomatinis pokalbis“ sakė Halina Kobeckaitė, pirmoji ambasadorė moteris Lietuvos diplomatinės tarnybos istorijoje. Ji toliau karjerą tęsė Ankaroje, mūsų šalies ambasadoje Turkijoje.

Pokalbyje su Artūru Jonkumi ambasadorė pasakojo apie Lietuvos ir Estijos santykius atgavus šalių nepriklausomybę, karštas politines galvas, konkurenciją ir tai, kur yra Marijos žemė.

„Nediplomatinis pokalbis“ – tai vaizdo memuarai apie naujausią Lietuvos istoriją. Istoriniai dokumentai parodo, kas, kada ir kaip vyko, o tuose įvykiuose dalyvavusių asmenų atsiminimai leidžia atsakyti į klausimą „kodėl“. Ir gali būti labai skirtingų asmeninių požiūrių į tuos pačius įvykius, nes kiekvienas žmogus juos matė iš savo perspektyvos. Būtent požiūrių įvairovė padeda geriau suprasti tuo metu buvusią aplinką, svarbiausius veiksnius, lėmusius, kodėl vieni ar kiti įvykiai buvo būtent tokie. Dalies Lietuvos diplomatų, dalyvavusių svarbiausiuose Lietuvai įvykiuose, jau nebėra su mumis. Tad šis projektas yra pastangos surinkti tai, kas dar prieinama.

Laida transliuojama portaluose Alfa.lt, IQ.lt, regioninės televizijos kanaluose Šiaulių TV, Marijampolės TV, „Init“, „Balticum“.

JWPLAYER_MAIN:2415

2024 03 07 17:10
Spausdinti