Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


ALFA TAŠKAS
Perspėja dėl V. Matijošaičio: sutvarkyta gatvė Kaune smagu, bet rusų tankas ją per vieną kartą suardys
IQ
Alfa.lt
Visvaldas Matijošaitis.

Atrodė, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienį galėjo kelti taurę šampano, kai pasklido žinia, kad galiausiai turbūt bus parduota „Vičiūnų“ gamykla Rusijoje. Tačiau antradienį – naujas skandalas, kai paaiškėjo, kad viena „Vičiūnų“ grupės įmonių į gamyklą Kaliningrade vežė sankcionuotas prekes, kurias galima naudoti ir karo lauke.

Ar dar galima pasitikėti V. Matijošaičiu, ar jau skelbti valstybės priešu, ar nelemtoji gamykla Kaliningrade bus galiausiai parduota ir kodėl Kauno meras, nors dirba su Rusija, toks populiarus, laidoje „Alfa taškas“ aiškinosi Seimo narė Dovilė Šakalienė ir rinkodaros konsultantas, ekspertas Giedrius Juozapavičius.

Beje, D. Šakalienė sako ir dabar netikinti, kad „Vičiūnų“ gamykla Kaliningrade bus parduota.

„Jeigu mes pasižiūrime į visą įvykių chronologiją, kiek kartų buvo apie tai kalbama per jau daugiau nei dvejus metus, ir vis dar tas procesas neįvykęs, tai vis kažkokia tariama naujiena išeina – štai, mes nusprendėme išeiti, štai, mes kažko ten ieškome, štai, atsirado pirkėjas. Bet vien pasižiūrėjus į skaičius, 2023 metais „Vičiūnų“ grupės pajamos Rusijoje siekė beveik pusę milijardo eurų.

Jeigu pasižiūrėtume apskritai, tai yra rekordas pajamų per visą įmonių gyvavimo laikotarpį. Ir jeigu mes pasižiūrėsime į konkrečią įmonę, naudingiausia šitos grupės įmonė yra „Vičiūnai Rus“, kurios pajamos buvo beveik 200 mln. eurų 2023 metais.

Tai yra auksinius kiaušinius dedanti višta, atrodo, kad pono Matijošaičio požiūris į Rusijos vykdomą karą Ukrainoje, na, turbūt nėra ką daug komentuoti. Šioje situacijoje aš tikrai nemanau, kad kokie nors dideli pokyčiai bus, ir tai yra labai liūdna“, – sako Seimo narė.

G. Juozapavičius teigia, kad Matijošaičių šeimos verslas jau seniai aiškiai parodo, kad jiems rusiški pinigai krauju nekvepia. „Būna labai smalsu pažiūrėti į prekių ženklus, panagrinėti, ką jie deklaruoja viešai, kas jiems yra svarbiausia, ką jie pristato kaip savo vertybes. Jeigu mes žiūrėtume į šitą įmonių grupę, jinai tiesiai šviesiai yra užrašius, kad verslumas yra jų esminė vertybė. <...> Svarbiausia, kad būtų uždirbtas pelnas ir būtų pasiektas augimas“, – sako komunikacijos ekspertas.

Nepaisant nesibaigiančių skandalų, V. Matijošaičio populiarumas išlieka itin aukštas – kauniečiai džiaugiasi, kad meras ūkiškai tvarko miestą. D. Šakalienė teigia, kad tokius rinkėjus reikėtų edukuoti, nes jie paprasčiausiai nemato sąsajų tarp to, kad viena ranka V. Matijošaitis tvarko Kauną, o kita daro verslą su Rusija, moka jai pinigus, o iš pastarųjų pinigų rusai ginkluojasi, tuos pačius ginklus gali panaudoti ir prieš Lietuvą. „Sutvarkytą gatvę rusiškas tankas per vieną kartą suardo“, – perspėja D. Šakalienė.

Visą pokalbį su D. Šakaliene ir G. Juozapavičiumi žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2517

2024 04 09 16:07
Spausdinti