Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


ALFA TAŠKAS
Skandalas dėl A. Anušausko: konservatoriai šaudo sau į kojas
IQ
Orestas Gurevičius/ELTA
Arvydas Anušauskas.

Prieš akis – treji rinkimai, o konservatoriai skandalingai šaudosi į kojas: naujausias skandalas kilo, kai penktadienį paaiškėjo, kad krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas verčiamas atsistatydinti, o premjerė Ingrida Šimonytė nepanoro iškart paaiškinti, kas vyksta.

Apie tai, kad A. Anušauskas greitai atsisveikins su ministro kėde, penktadienį pirmieji pranešė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Tačiau informacijai išėjus į viešumą, I. Šimonytė, užuot sustačiusi faktus į savo vietas, atsitvėrė tylos siena ir pareiškė, kad viską pakomentuos pirmadienį.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politinės komunikacijos tyrimų centro vadovas Linas Kontrimas sako, kad viešųjų ryšių mūšį konservatoriai pralaimėjo net ne penktadienį, kai I. Šimonytė nerado laiko ir noro paaiškinti, kas vyksta, bet dar anksčiau. „Gal net ne penktadienį. Gal tuo metu, kai Tėvynės sąjunga nusprendė iš principo keisti politinės komunikacijos taisykles ir rašyti savo. T. y. nekomunikuoti arba komunikuoti įsivaizduojant, kad tai, ką jie mąsto, ir kiti mąstys taip pat“, – mano komunikacijos ekspertas.

Anot L. Kontrimo, tai, ką mes matome nuo praėjusio penktadienio, yra tiesiog nevykusios komunikacijos pavyzdžiai. Ir ši komunikacija neigiamą įspūdį daro ne tik visuomenei, bet ir patiems partijos nariams.

Klaipėdos universiteto politologė Gabrielė Burbulytė primena, kad tokie atvejai nėra naujiena – dar praėjusios kadencijos metu tuometinis premjeras Saulius Skvernelis atleido net ne vieną, o keletą ministrų vienu metu. Tačiau, kaip pastebi politologė, iš ankstesnių klaidų politikai nesimoko. „Vėl lipame ant to paties grėblio“, – sako G. Burbulytė.

Visą pokalbį su L. Kontrimu ir G. Burbulyte žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2458

2024 03 18 16:15
Spausdinti