Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


ĮRENGINIAI
27 colių „Philips“ monitoriaus kaina patiks jūsų darbdaviui, bet ar juo džiaugsitės pats?
IQ
Gamintojai
„Philips“ 27E1N5600HE.

Ko mes tikimės iš gero darbui skirto monitoriaus? Ergonomiškumo, akis saugančio ekrano, funkcionalumo. Ar „Philips“ 27E1N5600HE modelis išpildo šiuos reikalavimus?

Kaip jis atrodo?

Sutikite, monitorių dizaineriams nėra lengva kažkuo išsiskirti ir kiekvieną kartą išrasti dviratį. Tačiau šio 27 colių, taip pat ir mažesnių versijų, „Philips“ monitoriaus kūrėjams tai bent iš dalies pavyko.

Pirmiausia dėmesį patraukia šio monitoriaus koja – šešiakampio formos jos padas yra palyginti nedidelis, plačiausioje vietoje siekia 23 centimetrus, tačiau stabiliai laiko gana didelį įrenginį. Kojos padas beveik neužima vietos ant stalo, nes lyg riestainis turi skylę, kurios viduje galima saugiai pasidėti smulkius biuro daiktus. Keletą svarbių vizitinių kortelių (ar jas dar kas naudoja?), paberti sąvaržėlių ar SIM kortelės adatą, kurios mums nuolat prireikia bandant naujus išmaniųjų telefonų modelius.

Monitorius sukiojasi ir kilnojasi įvairiomis kryptimis – galima palenkti pirmyn-atgal, pakelti aukštyn-žemyn ar net pasukti vertikaliai.

Gamintojai
„Philips“ 27E1N5600HE.

Antra išskirtinė šio „Philips“ modelio savybė – jokių mygtukų ant priekinės monitoriaus dalies. Kiti gamintojai juos stengiasi kuo labiau sumažinti, kad tik nekristų į akis, tačiau galiausiai jie tampa miniatiūriniai ir nėra lengva juos sugraibyti netgi kai tiesiog darbo dienos pradžioje nori įjungti monitorių. „Philips“ dizaineriai ir inžinieriai monitoriaus galinėje dalyje įmontavo pakankamai didelį valdymo svirtelę, kuria galima įjungti ir išjungti monitorių bei reguliuoti visus nustatymus. Žinoma, to nedarome kasdien, o dažniausiai tik prijungę naują monitorių, bet valdymas yra labai paprastas ir intuityvus.

Trečias dalykas, kuris patrauks dėmesį – vaizdo kamerų blokas ant viršutinės monitoriaus dalies, kuris atrodo šiek tiek svetimkūnis, bet šiaip yra labai naudingas daiktas.

Jungtys ir kiti naudingi priedai

Monitorius prie kompiuterio gali būti prijungtas HDMI, „Display Port“ arba USB-C laidu. Pastarasis taip pat gali tiekti elektros energiją (iki 65 W), taigi, yra du viename – iš kompiuterio pasiima vaizdo ir garso signalus bei tuo pačiu įkrauna kompiuterio bateriją. Tiesa, „Apple MacBook Air“ mums nepavyko priversti bendrauti per USB-C su monitoriumi, tad šia jungtimi geriausiu atveju galima naudoti kompiuteriui maitinti elektros energija. Tai patogu, ypač jei darbo vietoje trūksta elektros lizdų, bet geriausia tam paskirti atskirą laidą, kuris nuolat būtų prijungtas prie monitoriaus.

Gamintojai
„Philips“ 27E1N5600HE.

Taip pat yra keturios USB jungtys, kurios kaip ir kitos įrengtos apatinėje monitoriaus dalyje ir dėl to nėra labai lengvai pasiekiamos. Galite rasti monitorių, kuriuose bent pora USB jungčių išvedama ant šoninės korpuso dalies, kad nereiktų aklomis ieškoti, kaip įjungti USB laikmeną, tačiau šio „Philips“ modelio kūrėjai tokios minties atsisakė.

Grįžkime prie vaizdo kameros, kuri yra 5 MP raiškos bei yra didesnės audiovizualinės sistemos dalis. Monitorius taip pat turi du 5 MW garsiakalbius ir triukšmą slopinantį mikrofoną. Tai reiškia, kad vaizdo konferencijose galite dalyvauti be ausinių ir papildomo mikrofono. Viena smulkmena – turite turėti atskirą kabinetą darbe. Kamera turi „užuolaidėlę“, kuri dėl privatumo ją uždengia, jei baiminatės, kad slapta galite būti stebimas. Garsiakalbiai tikrai nepradžiugins melomanų, tačiau puikiausiai tiks nuotoliniams pokalbiams ar pasiklausyti mėgstamos tinklalaidės.

Nenuviliantis vaizdas

27 colių ekranas yra gana didelis, bet jau seniai nėra tik dizainerių ir kitų su grafikos programomis dirbančių specialistų privilegija.

Vaizdo kokybė nusipelno komplimentų dėl IPS technologijos, kuri spalvas ir grafiką atvaizduoja beveik identiškai, kokiu kampu bežiūrėtumei. 2560 x 1440 (QHD) raiška pakankama dirbti ne tik įprastinėmis biuro, bet ir vaizdo apdorojimo programomis.

Vaizdo režimus galima susireguliuoti jau minėta valdymo svirtele – knibinėtis detalėse arba pasirinkti iš jau sukonfigūruotų meniu. „LowBlue“ režimas mažiau vargina akis, tačiau daug dirbant su tekstais galima išmėginti ir „EasyRead“, kuris ekraną paverčia juodai baltu. Atsiverskite naujienų portalą ir pasijuskite tarsi skaitytumėte seną nespalvotą laikraštį.

Kodėl verta pirkti?

Šis „Philips“ monitorius tikrai nėra vienintelis, turintis integruotą vaizdo kamerą, garsiakalbius ir mikrofoną, bet būtent šių įrenginių rinkinys patrauks jūsų dėmesį arba, priešingai, visiškai nedomins. Mūsų apžvelgtas AOC modelis yra labai panašių charakteristikų, bet bent 60 eurų brangesnis

Kaina24.lt portale pigiausias „Philips“ 27E1N5600HE modelis siūlomas už 224 eurus.

Gamintojai
„Philips“ 27E1N5600HE.

Verdiktas. Ergonomiškas? Saugo akis? Funkcionalus? Šis „Philips“ gauna tris „taip“. Ir dar vieną ketvirtą už konkurencingą kainą.

Privalumai

Trūkumai

2024 03 23 18:45
Spausdinti