Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


ĮRENGINIAI
AOC monitoriaus testas: vienas daugiau nei du
IQ
Bendrovė
AOC monitorius.

Kam reikalingas didelis lenktas monitorius? Žaidimams. Tai tik iš dalies teisingas atsakymas.

Jei apsilankysite programuotojo ar biržos maklerio kabinete, greičiausiai ant stalo išvysite mažiausiai du monitorius. Tai leidžia vienu metu matyti daugiau informacijos ar laikyti atvirus kelių nuolat naudojamų programų langus.

Tačiau yra dar patogesnis sprendimas – vienas platus monitorius, kuris praverstų ir daugelio kitų profesijų atstovams, net jei jų darbas apsiriboja vos keliomis „Microsoft Office“ programomis.

Vertėjui patogu visada prieš akis turėti verčiamą tekstą, advokatui ar tarnautojui – dokumentus, vadovui – ir keletą pranešimų programėlių, kuriomis bendraujama su kolegomis, klientais ar verslo partneriais. Kita vertus, ne mažiau svarbi ir kaina, nes įmonėse monitoriams, nebent tai dizainerių ar architektų biuras, paprastai pernelyg neišlaidaujama.

Taigi, bandymams pasiūlytas AOC 34 colių skersmens lenktas monitorius (pilnas pavadinimas AOC CU34P2C), kainuojantis mažiau nei 500 eurų, atrodo realus kandidatas patenkinti tokius lūkesčius. Ar jam pavyks?

Kaip jis atrodo?

Paprastai monitoriaus dizainui neskiriame daug dėmesio, nors kartais pasitaiko ir įspūdingų egzempliorių. Šis AOC grožio konkurse gal ir nepelnytų prizinės vietos, tačiau atrodo ganai dailiai. Teks susitaikyti su didele jo „koja“, kuri turi išlaikyti masyvų įrenginį, tačiau jos kvadratinis padas malonios liesti faktūros ir yra gera vieta pasidėti išmaniajam telefonui (gal ateityje galėtų atsirasti belaidis kroviklis?).

Valdymo mygtukai paslėpti korpuso apačioje, bet kasdien naudojamas vienintelis – kompiuteriui įjungti, tad įprasite jį surasti, nors yra mažytis.

Monitorius apginkluotas visu būriu jungčių – HDMI, DO, USB-A, USB-C. Pastaroji patiks nešiojamųjų kompiuterių savininkams, nes galės šią jungtį naudoti kompiuteriui įkrauti. USB-A jungtus net keturios – dvi iš jų ant monitoriaus šono, kad būtų patogu prijungti USB atmintinę. Tačiau likusių jungčių blokas įrengtas monitoriaus apačioje ir yra gana sunkiai pasiekiamas. Bent jau USB-C jungčiai galėjo atsirasti vietos ant monitoriaus šono. Bet neatsirado.

Bendrovė
AOC monitorius.

Monitorius turi ir audio lizdą, kas plačiai paplitus bevieliams ausinukams atrodo mažai reikalinga. Be to, pats monitorius turi integruotus du 3 W garsiakalbius, transliuojančius gana neblogos kokybės garsą.

Ekranas: pritaikytas žaidėjams

CU34P2C modelyje įrengtas lenktas 34 colių, 21:9 proporcijos ekranas su itin plačia QHD raiška ir 300 cd/m2 ryškumu.

AOC „Flicker-Free“ technologija naudodama nuolatinės srovės (DC) foninio apšvietimo plokštė sumažinanti šviesos mirgėjimą. Tai sumažina akių įtampą ir nuovargį. „AOC Lowblue Light“ apsaugo akis nuo kenksmingos mėlynos šviesos, kuri itin ilgai dirbant ar žaidžiant kompiuteriu sukelia akių įtampą, galvos skausmus ir miego sutrikimus. „Lowblue Light“ sumažina kenksmingų bangų ilgių skleidžiamą šviesą, tačiau nepakeičia monitoriaus rodomų spalvų.

100 Hz atsinaujinimo dažnis ir 1 ms atsako laikas reiškia, kad monitoriaus tinkamas greitiems žaidimams. Tačiau mes monitorių vertinome pagal darbą juo biure, dažnai praleisdami ne mažiau laiko nei įjunkę žaidėjai.

Bendrovė
AOC monitorius.

Lietuvoje rekomenduojama šio monitoriaus kaina – 459 eurai, tačiau daugelyje populiariausių interneto parduotuvių rasite vos brangiau nei 400 eurų.

Verdiktas. Dailiai atrodantis plačiaekranis monitorius už priimtiną kainą, tinkamas ir darbui, ir žaidimams.

Privalumai

Trūkumai

2023 06 13 20:56
Spausdinti