Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PREMJERA
Atgimsta legendinis „Renault 5“ modelis: dabar jis bus visiškai elektrinis
IQ
Gamintojai
„Renault 5 E-Tech electric“.

Viena įdomiausių premjerų Ženevos tarptautinėje automobilių parodoje (vasario 26–kovo 3 d.) bus „Renault“ koncerno visiškai elektrinis modelis „Renault 5 E-Tech electric“.

Vos 3,92 m ilgio elektrinis mažylis buvo projektuojamas kaip miesto automobilis, bet ir užmiestyje 52 kWh baterija viena įkrova jam leidžia nuvažiuoti iki 400 km (pagal WLTP standartą).

Elektrinis „Renault 5 E-Tech“ yra pirmasis automobilis, pagamintas ant naujosios „AmpR Small“ platformos (buvusios CMF-B EV). Kelių grandžių galinė pakaba, paprastai sutinkama tik aukštesnių rinkos segmentų transporto priemonėse, prisideda prie stabilumo ir sukibimo su keliu.

Naujajame modelyje įrengtas dvikryptis įkroviklis, kuris leis minėtam modeliui tiekti energiją į tinklą. Ši technologija suteiks galimybę „Renault 5 E-Tech electric“ vairuotojams sutaupyti pinigų įkrovimui ir sumažinti bendras sąskaitas už elektrą, perduodant ją į tinklą.

„Renault 5 E-Tech electric“ yra pirmasis automobilis, kuriame įdiegtas prancūzų gamintojo interaktyvusis avataras „Reno“. Stendo centre esančiame kiaušinio formos demonstraciniame įrenginyje parodos lankytojai galės pabendrauti su šiuo nauju, protingu ir draugišku, charakterio savybėmis trykštančiu kelionių palydovu.

2900 kv. m ploto stende lankytojai galės išvysti ir daugiau hibridinių ar pilnai elektrinių gamintojo eksponatų, tarp kurių tokie modeliai, kaip „Megane“, „Scenic“, „Espace“ ar „Rafale“.

2024 02 22 11:39
Spausdinti