Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PASAULIS 2024
Dirbtinis intelektas pakeis visus istorijų pasakojimo aspektus Holivude ir kitur
Alexandra Suich Bass
The Economist

Susitikimai po daug metų – puiki proga pagalvoti, kaip viskas pasikeitė. Vienas toks 2024-aisiais laukia Holivude per „Here“ („Čia“) premjerą, „Foresto Gampo“ aktoriams, režisieriui ir scenarijaus autoriui po 40 metų susibūrus kurti naujo, nesusijusio filmo. Tik vieną kambarį, bet daug dešimtmečių apimantis „Čia“ išties yra filmas apie čia ir dabar. Jame vaidinantys Tomas Hanksas ir Robin Wright kai kuriose scenose bus pajauninti naujais DI įrankiais, ir filmo kūrėjai galės iš karto filmuodami matyti transformaciją.

Atsiradus generatyviniam dirbtiniam intelektui (DI), vaizdus dabar galima sukurti per kelias sekundes. Galima kurti dainas konkrečių dainininkų, gyvų ar mirusių, stiliumi. „Amazon“ galima rasti per 3 tūkst. knygų, kur „ChatGPT“ nurodytas kaip autorius arba bendraautoris, ir tai už kitą rašančio „nematomo autoriaus“ sąvokai suteikia naujų reikšmių.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Dar tik pradžia, bet 2024 m. parodys, kas laukia. Yra trys dėmesio verti aspektai. Pirma, kaip DI bus naudojamas pasakojant naujų tipų istorijas, labiau suasmeninant pasakojamas istorijas ir suteikiant joms interaktyvumo. Keisis filmai, taip pat žaidimai, kur žmonėms lengviau pasirinkti norimus nuotykius nei kino teatrų lankytojams. Be to, padaugės siūlomų pramogų.

2024 01 07 07:45
Spausdinti