Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


ORO UOSTAI
EK skyrė 1,85 mln. eurų Lietuvos oro uostų elektrifikavimui
BNS

Europos Komisija (EK) skyrė 1,85 mln. eurų paramos Vilniaus ir Kauno oro uostams – už šias lėšas bus įrengtos elektromobilių įkrovos stotelės, perkami mobilūs elektros šaltinai ir taip mažinamas poveikis aplinkai. Rygos oro uostui tokiam pat projektui skirta 1,8 mln. eurų.

Lietuvos ir Rygos oro uostai pasirašė bendrą sutartį, pranešė Lietuvos oro uostai. Likusią projektams būtiną sumą bendrovės finansuos nuosavomis arba skolintomis lėšomis.

„Finansavimas iš Europos Sąjungos fondų mums leis įdiegti transporto priemonių elektros įkrovos infrastruktūrą Kauno ir Vilniaus oro uostų aerodromų dalyse, investuosime ir į mobilių elektros šaltinių, kurie skirti orlaivių aptarnavimui, įsigijimą ir atnaujinimą“, – pranešime sakė Lietuvos oro uostų Plėtros departamento direktorius Arnas Dūmanas.

A. Dūmano teigimu, Lietuvos oro uostai pamažu pereina prie elektra varomo transporto. Kauno oro uosto orlaivių aikštelėse, be to, bus įdiegti ir požeminiai maitinimo įrenginiai.

Projektai Vilniaus ir Kauno oro uostuose bus įgyvendinti per trejus metus.

Savo ruožtu Rygos oro uostas yra numatęs investuoti į elektros tinklo rekonstrukciją – pereiti nuo 10 iki 20 kilovoltų įtampos tinklo, taip pat įrengti saulės kolektorius, atlikti kitus darbus.

2023 08 25 13:35
Spausdinti