Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei FreeBuds 5i“: nebrangios belaidės ausinės, kurios nustebins ne tik kaina
IQ
Bendrovė
„Freebuds 5i“.

Kinijos „Huawei“ tik ką Lietuvoje pristatė naujas belaides ausines „FreeBuds 5i“. Kodėl jos vertos dėmesio?

Jei nesate iš tų, kurie visą dieną praleidžiate su muziką skleidžiančiais plastiko gaminiais ausyse, tikėtina, nenorėsite išleisti bent pusantro šimto eurų už premium klasės produktą. Kita vertus, belaidžių ausinių kainoms nusiritus į dviženklių skaičių zoną, lengva susivilioti pigiu niekalu, tad pirmas patarimas – rinktis žinomo prekės ženklo gaminius. „Huawei“ reputacija šiame segmente nekelia abejonių, tad ką gauname išpakavę dėžutę su naujutėlaitėmis „FreeBuds 5i“?

Šįkart ausinės siūlomos trijų spalvų ir vien jau jų pavadinimai kelia intrigą. Bent jau pirmieji du – salos mėlyna, ūko juoda ir keramikos balta. Šviesiai mėlynų ir juodų ausinių dėklai išmarginti mažyčiais taškeliais, sukuriančiais įspūdį, kad jie pagaminti iš granito. Viešbučio muilo gabaliuko formos dėklas atrodo prašmatniai, bent jau melsvos spalvos jo versija. Tiesa, paėmus jį į rankas geras įspūdis kiek išblanksta – dėklas itin lengvas, pirštais jauti pigų plastiką, o užveriamas dangtelis garsiai suklepsi. Pliusas – apvalių formų dėklo nugarėlė plokščia, tad jis nelinguos padėtas ant stalo.

Bendrovė
„Freebuds 5i“.

Pačios ausinės atrodo jau matytos – savo forma jos labai panašios į „Huawei“ premium gaminį „FreeBuds Pro 2“: vos ilgesnės, bet vis tiek trumpos kojelės, silikono antgaliai (dėžutėje pateikiami trijų dydžių), bet akivaizdžiai pigesnis plastikas.

„Susikalba“ ir su konkurentais

Turbūt daugeliui teko pavargti, mėginant susieti garsiakalbį, išmanųjį laikrodį ar ausines su mobiliuoju telefonu. Pravėrus „FreeBuds 5i“ dangtelį, „Huawei“ išmanusis telefonas tuoj pat paklausia, ar norėtumei jį susieti su naujomis ausinėmis?

Vienas spustelėjimas ekrane ir darbas baigtas. Įdiegus „Huawei AI Life“ programėlę, „FreeBuds 5i“ galima susieti su „iPhone“ ar „Android“ įrenginiais, tik jau teks įveikti standartinę procedūrą – iš pradžių suporuoti įrenginiu „Bluetooth“ ryšiu.

Garso kokybei ar funkcionalumui nedaro jokio skirtumo, su kokiu telefonu jas naudosite. Tiesa, tik „Huawei“ įrenginys palaiko ryšių centro funkciją ir „mato“, su kokiais dar įrenginiais ausinės yra susietos ir prie kurių yra prijungtos šiuo metu. „Huawei“ telefonas šiuo atveju valdo visus įrenginius, netgi jei tai „Apple“ gaminiai – pavyzdžiui, spustelėjus mygtuką ausinės atjungiamos nuo „MacBook“ ir prijungiamos „iPhone“.

Bendrovė
„Freebuds 5i“.

„FreeBuds 5i“ vienu metu gali būti prisijungusios prie dviejų įrenginių, tad jei tinklalaidės klausėtės kompiuteryje ir nusprendėte atsinešti kavos iš kitame biuro gale esančios virtuvėlės, ausinių su telefonu iš naujo sujungti nebereikės.

Ausinės valdomos gestais. Dviem bakstelėjimais atsiliepiama į skambutį ir baigiamas pokalbis, taip pat paleidžiamas ir sustabdomas muzikos kūrinys. Braukiant reguliuojamas garsas. Spustelėjus ir palaikius perjungiamas triukšmo slopinimo režimas. Pastarasis yra dviejų lygių arba galima apskritai jį išjungti.

Ausinės turi ausies aptikimo funkciją – ištraukus jas iš ausų, „Spotify“, „YouTube“ ar kitoje platformoje klausyta daina ar tinklalaidė sustabdoma, o ausines vėl įdėjus į ausis – tęsiama. Patogu, jei užkalbina namiškiai, kolegos ar praeivis gatvėje. Tiesa, pastaroji funkcija veikė ne itin preciziškai.

„Huawei“ telefonų savininkai „FreeBuds 5i“ galės naudoti ir kaip distancinį pultą asmenukėms – tereikia telefone įjungti fotoaparato programėlę ir dukart pirštu paliesti dešinę ausinę. Žinoma, fotoaparatas kiek luktels, kad spėtumėte atitraukti ranką nuo ausies.

Geras garsas, kantri baterija

Garso kokybei neturėjome jokių priekaištų. Tiesa, teks susitaikyti su vienu iš trijų dažnių režimų – numatytuoju, pateikiančiu daugiau aukštų arba daugiau žemų dažnių.

Nenuvils ir baterijos. Kiekvienas ausinukas turi 55mAh talpos bateriją, o dėklas prideda dar 410 mAh. Išjungus triukšmo slopinimo režimą ausinės turėtų veikti apie septynias su puse valandos, o panaudojus dėklo energijos atsargas – 28 valandas. Pilnai įkrauti dėklą ir ausines prireikė apie 100 minučių, bet vos per 15 min. gaunamos energijos turėtų pakakti muzikos klausytis keturias valandas.

Bendrovė
„Freebuds 5i“.

Lietuvoje „FreeBuds 5i“ kainuoja nuo 79 eurų.

Verdiktas: neabejotinai vienos geriausių ausinių iki 100 eurų kainos kategorijoje.

Privalumai

Trūkumai

2023 01 29 19:11
Spausdinti