Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


AUDIOTECHNIKA
„Huawei FreeBuds Pro 3“: ir trečias kartas nemeluoja
IQ
Gamintojai
„FreeBuds Pro3“.

Po metų intensyvaus naudojimo antros kartos „Huawei FreeBuds Pro“ ausinėms dar per anksti į šiukšlių dėžę. Ar verti jas keisti į „FreeBuds Pro3“?

Iš pirmo žvilgsnio naujos „FreeBuds Pro 3“ ausinės nesiskiria nuo pirmtakių – tokia pat viešbučio muiliuko formos dėklas, taip pat atrodo ir pačios ausinės – su guminiais kamšteliais ir trumpais koteliais. Tačiau pokyčių yra. Daugiau viduje, bet ir išorinių.

Kaip jos atrodo?

Tradiciškai ausinės siūlomos trijų spalvų ir savo vietos paletėje neprarado šalčio sidabrinė (pilka) ir keraminė balta. Tačiau vietoje melsvų dabar siūlomos žalios, kurios taip pat yra blizgios ir tokio švelnaus neįprasto žalsvo atspalvio, kad net keista, kodėl „Huawei“ rinkodaros skyrius nesugalvojo šiai spalvai specialaus pavadinimo. Šerkšno pabučiuotų samanų – toks būtų mūsų pasiūlymas.

Gamintojai
„FreeBuds Pro3“.

Pati dėžutė taip pat šiek tie skiriasi ir yra nepastebimai (4,5 proc.), bet mažesnė. Jos dangtelis dabar nupjautas ne tiesiai, bet įstrižai. Dėl to jį pravėrus matyti daugiau ausinukų, o tai reiškia, juos patogiau paimti pirštais. Geras patobulinimas, nes pirštai tvirčiau sugriebia poliruotą, dėl to gana slidų ausinės korpusą – „Pro 2“ kartais dėl to atsidurdavo ant grindų.

Pati dėžutė yra matinė ir papuošta blizgančiu keturkampiu su „Huawei“ ženklu. Dėl matinės faktūros ant jos visiškai nesimato pirštų antspaudų, tačiau juos puikiausiai iki menkiausių detalių surenka stiklo kvadratėlis. Ausinės turi IP54 apsaugą nuo dulkių ir drėgmės, tad joms neturėtų pakenkti nei lietus, nei prakaitas, išlietas sporto salėje ar bėgiojant parke. Ausinės taip pat 5 proc. lengvesnės nei ankstesnio modelio.

Garsas prieš triukšmą

Trečiosios kartos „FreeBuds Pro“ gavo patobulintą Aktyviojo triukšmo slopinimo (ANC) sistemą, kuri gali būti išjunta, įjungta arba veikti budėjimo būsenoje. ANC turi keturių pakopų režimą – prisitaikantį prie aplinkos ar sureguliuotą šiek tiek, labai ir ypač triukšmingos vietoms. ANC veikia efektyviai, tačiau itin didelio triukšmo nenuslopina – lėktuvo salone pasieks, nors ir nežymūs, variklio garsai, kavinėje galite girdėti šalia garsiai kalbančių balsus, bet gatvėje jausitės kone kurčias aplinkos triukšmui. Taip pat pavyko patobulinti perduodamos ir gaunamo garso kokybę kalbant telefonu su pašnekovu. Dabar dėžutėje rasite ne tik S, L, M, bet ir mažiausio XS dydžio kamštelius.

Gamintojai
„FreeBuds Pro3“.

„Huawei“ naudoja tą patį 11 mm garsiakalbį ir plokščiąją diafragmą, kaip ir ankstesnės kartos ausinėse, bet nauji algoritmai atkuria dar švaresnį garsą diapazone nuo 14 Hz iki 48 kHZ.

Garsas iš tiesų gerai subalansuotas, žemi dažniai švarūs, vokalas skaidrus, o tinkamiausią savo skoniui ar muzikos stiliui derinį galima pasirinkti iš šešių, siūlomų „Huawei“, tačiau kiekvienas gali nusistatyti asmeninį, stumdydamas dešimties juostų ekvalaizerį.

Valdymas ir funkcionalumas

Ausinės valdomos gestais. Spustelėjus, paspaudus ir palaikius ar braukiant kotelį galima valdyti ANC, atsiliepti ar atmesti telefono skambutį, reguliuoti garso stiprumą, sustabdyti kūrinį, paleisti sekantį ar prieš tai grojusį. Pastarajai komandai įvykdyti reikia tris kartus spustelti kojelę ir jei to nepadarai greičiau nei per dvi sekundes, daina tiesiog paleidžiama nuo pradžių, bet ne buvęs kūrinys.

„Huawei“ dėklas kraunamas USB-C laidu, taip pat ir bevieliu Qi standarto įrenginiu. Dar viena gera žinia, padėsianti sumažinti laidų raizgalynę, kai greitai reikia įkrauti keletą įrenginių. Dėl to šviesos indikatorius perkeltas nuo apatinės dalies šalia USB lizdo ant dėžutės šono, kad matytumei baterijos būklę rodančio diodo spalvą.

Pilnai įkrautos ausinės turėtų tarnauti 6,5 valandos, o kartu su dėklo energija – 31 valandą. ANC režimas ar didelis garsas šią ištvermę pastebimai sumažins iki atitinkamai 4,5 ir 22 valandų.

Gamintojai
„FreeBuds Pro3“.

Ausinės veikia su visų modelių telefonais, tačiau reikės atsisiųsti „Huawei AI Life“ programėlę. „iPhone“ savininkai tai galės padaryti tiesiai iš „App Store“, tačiau „Samsung“ ir kitų „Android“ įrenginių šeimininkai „Google Play“ parduotuvėje (dėl JAV taikomų sankcijų) jos neras. Tai tik nedidelis nepatogumas, nes programėlę galima atsisiųsti tiesiai iš „Huawei“ puslapio, pasinaudojus ant dėžutės esančiu QR kodu.

„Huawei AI Life“ neteks dažnai naudotis, kai sureguliuosite pagal savo poreikius, tačiau yra keletas naudingų funkcijų. Viena jų padės surasti ausines, jei kuri nuriedės po sofa, nors su naujo dizaino dėžute tai turėtų nutikti rečiau. Kita funkcija patikrina, ar ausinės tinkamai įstatytos ausyse. Tikrai nėra reikalo kiekvieną kartą užsikimšus ausis tai padaryti, bet išbandyti šią funkciją smalsu ir smagu. Ir ji tikrai veikia.

Kodėl verta pirkti?

Rekomenduojama „FreeBuds 3 Pro“ kaina – 199 eurai, tačiau interneto parduotuvėse jau dabar galite rasti keliolika eurų pigiau. Nėra pigu, bet tai atperka geras garsas, subtilus dizainas ir nepriekaištinga kokybė.

Privalumai

Trūkumai

Specifikacija

2023 11 12 14:29
Spausdinti