Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


AUDIOTECHNIKA
„Huawei FreeClip“ ausinės: dar vienas bandymas išrasti dviratį
IQ
Gamintojai
„Huawei FreeClip“.

Tik ką Lietuvos prekystalius ir interneto parduotuves pasiekė naujas „Huawei“ gaminys belaidės ausinės „FreeClip“, išsiskiriančios unikaliu dizainu. Ar jos dar kuo nors ypatingos?

Kaip ir išduoda ausinių pavadinimas, jos iš tiesų primena spaustuką – akustinis rutuliukas įstatomas prie ausies landos, o C formos tilteliu su juo sujungta pupelės formos dalis užkišama už ausies kaušelio. Pirmą kartą joms užsidėti prireiks veidrodžio ir, prieš įsigyjant, vertėtų pasitikrinti, ar ausinės bus patogios jūsų ausims. Nors „Huawei“ sako, kad kurdami ausinių dizainą laboratorijoje jas pritaikė daugiau nei 10 tūkst. skirtingos formos ausų.

Akustinis rutuliukas tarsi pakimba virš ausies kanalo, o nėra į jį įstumiamas, kaip daugelio kitų analogiškų įrenginių. Tai turi ir privalumų, ir trūkumų. Su „spaustukais“ gatvėje nesi visiškai „kurčias“, tad girdėdamas aplinkos garsus jautiesi saugesnis. Tačiau pašalinis triukšmas lengvai pasiekia ausis ir netgi klausantis muzikos namuose su atidarytomis balkono durimis buvo girdėti gatvę važiuojančių automobilių varikliai. Kai biure visu garsu klausysitės mėgstamų kūrinių, jei ne melodiją, tai bent ritmą girdės netoliese sėdintys bendradarbiai ir jiems tai gali nepatikti.

Įdomus dizainas, skurdus valdymas

„FreeClip“ siūlomos dviejų spalvų – blizgančios tamsiai pilkos ir blizgančios purpurinės. Dėklas taip pat tamsiai pilkas arba purpurinis, bet matinis. Nedidelio muilo gabalėlio formos dėklas turi indikatoriaus LED lemputę priekyje ir USB-C jungties lizdą dugne.

Gamintojai
„Huawei FreeClip“.

Dėl neįprasto dizaino ausinės primena papuošalą, tad priderintos prie drabužių gali atrodyti lyg stiliaus elementas. Kiekviena sveria po 5,6 gramo, todėl netaps našta ausims, priešingai, galima užsimiršti, kad jas dėvi. Jos atsparios drėgmei, prakaitui ir dulkėms, dėl to tiks ir mėgstantiems pabėgioti ar lankantiems sporto klubą.

Abi „FreeClip“ ausinės yra identiškos ir nėra skirtos konkrečiai ausiai. Į dėklą įdėtos ausinės pačios susireguliuoja kairei arba dešinei ausiai, todėl išėmus jas iš dėžutės reikėtų atkreipti dėmesį, kurioje pusėje „tupėjo“. Bet visiškai nesvarbu, kokia tvarka jos grįš į dėklą, nes vėl susireguliuos pagal tai, kurioje ertmėje atsidūrė.

Visos trys „FreeClip“ dalys – rutuliukas, pupelė ir jas jungiantis tiltelis yra jutimui jautrios, bet gestais duodamų komandų sąrašas gana trumpas. Bakstelėjus du arba tris kartus galima sustabdyti ar vėl paleisti dainą, perjungti kitą kūrinį ar atsiliepti į skambutį. Komandas galima nustatyti „Huawei AI Life“ programėlėje, kurią galite įdiegti ir į „Android“ bei iOS telefonus. Programėlė leis pasirinkti vieną iš keturių garso dažnių režimų, bet savo susikurti negalėsite. Telefonu galima pasiųsti garso signalą, kad lengviau rastumėte po stalu ar lova nuriedėjusią ausinę.

Liesdami ausinę garso stiprumo negalėsite reguliuoti ir tai yra vienas didesnių trūkumų. Norėdami girdėti kasininkę parduotuvėje, turėsite arba išsitraukti iš ausies ausines, arba telefoną iš kišenės ir pritildyti muziką. Išimtos iš ausų jos nutyla, o vėl atsidūrusios ausyse tęsia darbą toje vietoje, kur baigė. Tiesa, prijungtos prie „Apple MacBook“ jos grojo netgi įdėtos į dėklą ir nutildyti pavyko tik sustabdžius kūrinį. „FreeClip“ vienu metu gali būti susietos su dviem įrenginiais.

Ištvermingą baterija

Baterija jus turėtų nudžiuginti. Dėkliuko akumuliatoriaus talpa siekia 510 mAh, kiekvienos iš ausinių dar po 55 mAh. Tai, „Huawei“ teigimu, leis muzikos klausytis 36 valandas, vis įkraunant ausines dėkle. Vien ausinės turėtų ištverti 8 valandas. Dėklui pilnai įkrauti laidu prireiks valandos, jis taip pat palaiko bevielį režimą, bet tai truks iki pustrečios valandos. Ausinėms pilnai užsipildyti energija reikės 40 minučių. Realybėje pavyko kiek greičiau.

Gamintojai
„Huawei FreeClip“.

Jau minėtas LED indikatorius ant ausinių dėklo leis stebėti baterijos būklę. Žalias signalas reiškia, kad baterijos įkrauta daugiau nei 75 proc., geltonas – daugiau nei 25 proc., o raudonas – energijos liko mažiau nei ketvirtis.

Stilius prieš garsą

Šios ausinės yra kompromisas tarp tobulo garso ir patogumo bei stiliaus, o pastarasis ima viršų.

„FreeClip“ neturi Aktyviosios triukšmo slopinimo (ANC) sistemos, nes dėl atviro tipo ši netenka jokios prasmės. Visgi pupelėje yra įrengti mikrofonai gaudyti ir šalinti aplinkos garsus, o akustiniame rutulyje dar du surinkti žodžius, kai kalbate telefonu.

Pirmenybę teikiantys itin kokybiškam garsui verčiau turėtų rinktis „FreeBuds 3 Pro“.

Kodėl verta pirkti?

„FreeClip“ dėl unikalaus dizaino neturi tiesioginių konkurentų, todėl tai papildomas argumentas individualistams.

Ausinės kainuoja 199 eurus – pakankamai daug, kad norėtumėte palyginti su alternatyviais to paties ar kito gamintojo modeliais. Tiesa, iki balandžio 28 d. už šią kainą dar gausite išmanųjį laikrodį „Huawei Band 8“.

VERDIKTAS. Stilingos, patogios ir lengvos, bet toli gražu ne idealiai skambančios ausinės.

Privalumai

Trūkumai

2024 04 03 19:00
Spausdinti