Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 22 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei GT 5 Pro“ apžvalga: ar vertėjo jo laukti dvejus metus?
IQ
Gamintojai
„GT 5 Pro“ 46 mm skersmens modeliai.

„Huawei“ šį rugsėjį pristatė GT 5 laikrodžių seriją, taip pat ir „GT 5 Pro“. GT serijos „Pro“ versijos pristatomos kas dvejus metus, taigi, pernai sulaukėme tik GT 4, o prieš dvejus metus ir GT 3, ir „GT 3 Pro“. Kuo ypatingas naujasis „GT 5 Pro“, ar „Pro“ vertas papildomų eurų?

Kaip jis atrodo?

„GT 5 Pro“ turi 42 ir 46 mm skersmens modelius, mažesniojo dizainas akivaizdžiai kurtas moterims, didesniojo – vyrams.

Yra du vyriško modelio variantai: sportinis su aeronautikos klasės titano lydinio korpusu ir fluoroelastomeriniu dirželiu bei klasikinis su titano lydinio korpusu ir tokios pat medžiagos apyranke. Aštuonkampis korpusas su išgraviruotais ryškiais minučių skaitmenimis abu variantus stumteli arčiau sportinio stiliaus, laikrodis neatrodo itin puošnus, bet tuo pačiu tinka ir laisvalaikiui, ir prie švarko verslo susitikimams.

Moterims skirti laikrodžiai nepalyginti puošnesni, baltas nanokristalinis korpusas puoštas aukso spalvos apvadais. Nors taip pat yra sportinė bei klasikinės versijos, jos skiriasi tik dirželiu – sportinė versija turi baltą fluoroelastomerinį, o klasikinė – baltą nanokristalinę apyrankę su aukso spalvos elementais.

Gamintojai
„GT 5 Pro“ 42 mm skersmens modeliai.

„GT 5 Pro“ tęsia dar trečios kartos GT serijos dizaino filosofiją. 46 mm laikrodžio korpusas dabar turi griežtai aštuonkampio formą, išskiriančią jį ir iš pirmtakų, ir iš daugelio kitų gamintojų įrenginių.

Ekranas dengtas itin tvirti safyro stiklu, bet jį jau sutikome senesniuose „Huawei“ laikrodžių modeliuose. Vyriškos klasikinės versijos stiklo kraštą juosia dvispalvis – mėlynas ir raudonas – rėmelis, išmargintas skaitmenimis. Atrodo dailiai ir subtiliai, bet užduoda toną, kokį ciferblato dizainą pasirinksite – vargu ar tiks su dominuojančiomis žalia ar geltona spalvomis.

Ekranas ir baterija

Didesnis ir mažesnis laikrodžiai be dirželių sveria atitinkamai 53 ir 44 gramus, o didesnysis su metaline apyranke priartėja prie 90 gramų. Šiuos gramus ranka jaučia, bet dėl plono korpuso laikrodis patogiai priglunda prie riešo.

Laikrodžiai turi 1,43 ir 1,32 colio AMOLED ekranus, jau matytus senesnėse „Huawei“ įrenginių kartose. Apie juos nėra ką pridurti naujo – jautrūs ir paklusnūs pirštų komandoms, o 1200 nitų siekiantis šviesumas užtikrins, kad rodmenis įžiūrėsite ir saulėtą dieną.

Mažesnis korpusas reiškia mažiau vietos baterijai, tad priklausomai nuo naudojimo intensyvumo 46 mm laikrodžiui energijos pakaks 9–14, o 42 mm – 5–7 dienoms. Pilnai įkrauti bateriją prireiks 60 min. naudojant standartinį „Huawei“ belaidį kroviklį.

Kaip jis veikia?

„GT 5 Pro“ įdiegta „Huawei“ operacinė sistema „HarmonyOS“, tačiau laikrodį „Huawei Health“ programėle galima susieti ir su „Android“ bei „iOS“ telefonais. Viskas, kaip ir anksčiau, tiesa, ne per seniausiai pasirodė Europai skirta „Huawei Health“ programėlės versija.

GT 5 serijos laikrodžiai gavo keletą naujų naudingų funkcijų. Dabar į SMS, „WhatsApp“, „Facebook Messenger“, „Telegram“, „Viber“ ar „Signal“ žinutes galima atsakyti tiesiog laikrodyje, surinkus tekstą jo ekrane išsiskleidžiančioje klaviatūroje. Taip pat laikrodyje galima sekti navigaciją, naudojantis „Huawei“ „Petal Map“ žemėlapiais.

Tiesa, „iPhone“ šeimininkams šios funkcijos neprieinamos, jas palaiko telefonai su „Android“ ir „Harmony“ operacinėmis sistemomis.

Su „iPhone“ taip pat negali prisijungti prie „Huawei“ programėlių parduotuvės „AppGallery“, kurioje yra laikrodžiams skirtų programėlių. Tiesa, susiejus laikrodį su „Huawei“ telefonu, o po to su „iPhone“ dalis įdiegtų programėlių veikė, jei joms nereikia sąsajos su jas palaikančiu telefonu. Žodžiu, „iPhone“ savininkai turės susitaikyti su daliniu laikrodžio funkcionalumu, bet dauguma svarbiausių funkcijų yra prieinamos.

Sportas ir sveikata

Kartu su GT 5 serija „Huawei“ pristatė naują sveikatos ir sporto stebėsenos sistemą „TrueSence“. Nesigilinant į technines detales, ši sistema tiksliau surenka įvairius žmogaus kūno ir aplinkos duomenis, taip pat buvo patobulinti algoritmai, tad gaunami tikslesni rezultatai.

Įvairūs treniruočių planai ir ilgas sporto rūšių sąrašas nėra jokia naujiena, tačiau „Huawei“ sugebėjo nustebinti ir šįsyk, pasiūlysi programėlę golfo žaidėjams („GT 5 Pro“ laikrodžiuose). Jos duomenų bazėje yra daugiau nei 15 tūkst. golfo laukų visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvos. Laikrodis pagal savo lokaciją gali surasti artimiausius golfo klubus. Žaidimo metu programėlė renka duomenis ir pateikia informaciją apie atstumą iki duobutės, vėjo greitį, kryptį ir kitą žaidėjui svarbią informaciją.

Gamintojai
„GT 5 Pro“.

Golfo žaidėjai gali atsisiųsti jiems skirtų programėlių ir į kitų gamintojų išmaniuosius laikrodžius, o kol kartu su patyrusiu golfo žaidėju neapsilankėme aikštybe, negalime įvertinti, kuo „Huawei“ produktas nusileidžia ar yra pranašesnis. Visgi akivaizdu, kad „Huawei“ taikosi ir į šį segmentą, o šį rudenį taip pat pristatė 899 eurus kainuojantį „Huawei Watch Ultimate“ laikrodį.

Kodėl verta pirkti?

„GT 5 Pro“ – stilingas ir technologiškai pažangus gaminys, kuris tiks ir kasdienai, ir laisvalaikiui. Vyriški gaminiai atrodo solidžiai, skirti moterims netgi su prabangos pretenzija.

42 mm laikrodžio kaina yra 449 eurai su fluoroelastomeriniu dirželiu ir 599 eurai su nanokristaline apyranke. 46 mm klasikinis modelis su titano korpusu ir titano apyranke kainuoja 499, su juodu titano korpusu ir fluoroelastomeriniu dirželiu – 379 eurus.

Tiesa, jau dabar lietuviškose interneto parduotuvėse galima rasti geresnių pasiūlymų.

Taip pat verta pasvarstyti apie paprastesni GT 5 laikrodį, kurio kainos svyruoja nuo 249 iki 299 eurų. Siūlomi 46 ir 41 mm modeliai. Didesnis – juodos arba sidabro spalvos korpusu, su juoda arba mėlyna, pastaroji austo nailono, apyranke. Mažesnis moterims skirtas gaminys yra aukso ir sidabro spalvos, derinamas su auksine apyranke arba baltu, melsvu bei juodu dirželiu.

Gamintojai
GT 5 laikrodžiai.

Technologiškai laikrodžiai gana panašūs ir pasirinkimą greičiausiai lems tai, kuris iš jų mieliausias jūsų akiai ir asmeniniam stiliui, taip pat ir asmeninis biudžetas. Nebent esate golfo žaidėjas, tuomet greičiausiai susigundysite „GT 5 Pro“.

Verdiktas. Tai ne tik išmanus, itin daug sporto ir sveikatos stebėsenos funkcijų siūlantis laikrodis, bet ir puošnus aksesuaras. Kokybiškas gaminys už konkurencingą kainą.

Privalumai

Trūkumai

2024 10 06 19:53
Spausdinti