Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Huawei Watch GT4“: lengviau ir riešui, ir piniginei
IQ
Bendrovė
„Huawei Watch GT4“.

Ketvirtąją laikrodžių seriją šiemet pristačiusi išmaniųjų įrenginių gamintoja „Huawei“ nustebino – masyvus „Watch 4 Pro“ išgaubtu ekranu buvo naujas gūsis gana monotonišku tapusiame segimų įrenginių pasaulyje. Dabar pasirodę paprastesni GT4 modeliai nepateikė tiek staigmenų, tačiau yra malonių smulkmenų.

Kaip jis atrodo?

Kaip jau tapo įprasta GT serijai, siūlomi dviejų skirtingo skersmens ciferblato modeliai – 46 mm vyriškas ir 41 mm, skirtas moterims. Nors abu nešioja tą patį GT4 vardą, didesnis laikrodis yra sportiškesnio dizaino, o mažesnis gana puošnus ir su užuomina į prabangą.

Vyrams skirtą liniją sudaro trys modeliai – sportiškiausias „Black“ su plieno ir juodos spalvos ciferblatu, solidžiausias „Steel“ su plieno korpusu ir tokia pat apyranke bei stilingiausias „Rainforest Green GMT“, kurio plieninis ciferblatas papuoštas žaliais akcentais, o apyrankė pagaminta iš nailono ir gumos mišinio. Yra ir plieninė versija su rudos odos apyranke, tačiau šis modelis Lietuvos rinkai nebus siūlomas.

GT4 yra ankstesnio GT3 modelio evoliucija, tačiau su gerokai ryškesniais akcentais – korpusas aštuonkampio formos, tarsi aliuzija į prabangius mechaninius laikrodžius, plieniniame ciferblato žiede įspausti skaičiai, kurie GT3 versijoje buvo tiesiog išraižyti ant ekrano briaunos.

Bendrovė
„Huawei Watch GT4“.

Korpuso storis vos 9,1 mm ir sveria vos 48 g, tad beveik nejusite ant rankos su gumine ar medžiagine apyranke. Tai GT serijos stiprybė – jie plonesni, lengvesni ir patogesni nei flagmanai, rečiau trinktelsite į staktą prasilenkdami tarpduryje su kolegomis darbe ar namiškiais.

Moterims pasirinkimas mažesnis. Vienintelis 41 mm laikrodis yra klasikinio dizaino, tačiau galima pasirinkti vieną iš trijų apyrankių – baltos odos, aukso spalvos arba dvispalvę aukso ir sidabro, muzikaliai pavadintą pianino klavišais. Moteriška versija yra storesnė – 9,8 mm, nors palyginti su pirmtaku atsikratė 1 mm.

Bendrovė
„Huawei Watch GT4“.

Apibendrinant tai iš tiesų gražus laikrodis, labiau primenantis aksesuarus iš priešskaitmeninės eros. Iš vyrams skirtos linijos gali kilti pagunda įsigyti net du – „Steel“ tinka prie baltinių ir švarko, o „Black“ ar „Rainforest Green GMT“ – laisvalaikiui.

Ekranui spaudžiam „patinka“, baterijai – „širdelę“

„Huawei“ sako, kad GT4 baterija turi tarnauti keturiolika dienų, tačiau realybėje ji dar ištvermingesnė – visiškai įkrovus laikrodį keturioliktos dienos vakarą jis dar turėjo penktadalį energijos. Laikrodis buvo kasdien segimas bent po 12 valandų, tad baterija nusipelno audringų aplodismentų, nes į dviejų savaičių kelionę galima drąsiai leistis be įkroviklio.

GT4 paveldėjo ekraną iš ankstesnio modelio, tad išgaubtas LTPO ekranas liko brangesnio flagmano „Watch 4 Pro“ privilegija. Bet tai negadina reikalų – 1,43 colio 466x466 rezoliucijos lietimui jautrus AMOLED ekranas yra ir paklusnus, ir puikiai atvaizduoja spalvas.

Valdymas – kaip ir ankstesnių kartų laikrodžių. Šioje vietoje „Huawei“, atrodo, kiek užstrigo ir nesileidžia į eksperimentus. Viršutinėje laikrodžio dalyje esanti karūnėlė skirta iškviesti programėlių meniu, o apatinis mygtukas – beveik begalinį treniruočių režimų sąrašą (arba kitą priskirtą funkciją).

Visgi pagrindinės funkcijos pasiekiamos pirštu liečiant ekraną ir jas galima susirūšiuoti pagal asmeninius poreikius, ekrane išsidėliojant dažniausiai vartojamų programų korteles.

Bendrovė
„Huawei Watch GT4“.

Ir senesni „Huawei“ laikrodžiai gali būti susiejami su iOS ar „Android“ operacinėmis sistemomis, tačiau prarasdavo dalį funkcijų. Dabar, atrodo, nebe. Susiejus su „iPhone“ laikrodžiu buvo galima valdyti telefone paleistą „Spotify“ programėlę ir net fotoaparatą.

Pačiame laikrodyje įdiegta „Harmony OS“ operacinė sistema, o telefonu jis valdomas per „Huawei Health“ programėlę.

GT4 neturi eSIM funkcijos, tad visiškai negali pakeisti telefono. Tiesa, iš laikrodžio galima skambinti „Bluetooth“ ryšiu, skaityti pranešimus iš įvairiausių programėlių („iMessage“, „WhatsApp“, „Telegram“), tačiau atsakyti negalima. Taigi, ir technologinių požiūriu GT serija gerokai „lengvesnė“ nei flagmanas.

Padės laikytis dietos

Sveikatos stebėjimo funkcijos visuomet buvo „Huawei“ stiprioji funkcija ir šįkart pateikta naujovė – kalorijų skaitiklis. Jis turėtų padėti numesti svorio, apskaičiuodamas suvartotas kalorijas ir fizinį krūvį bei pateikdamas rekomendacijas papildomai pajudėti. Tačiau ne viskas taip paprasta – duomenis apie suvalgytą maistą, kaip ir paskaičiuoti jo kaloringumą, teks pačiam, tad praktinė šios funkcijos nauda kiek abejotina. Nors idėja gera.

GT4 tam tikrus sveikatos rodiklius gali stebėti visą parą – miego būseną, stresą, širdies ritmą, deguonies kiekį kraujyje. Laikrodyje įdiegtas naujas „TruSeen 5.5+“ širdies ritmo stebėjimo algoritmas, kuris žada dar tikslesnius duomenis. Tačiau GT4 neturi AKG funkcijos, kurią siūlo „Watch 4 Pro“ ar senesnis „Watch GT 3 Pro“ modelis.

Kodėl verta pirkti?

46 mm „Black“ ir „Rainforest Green GMT“ laikrodžiai kainuoja po 249, „Steel“ – 369 eurus. 41 mm moteriškų laikrodžių kaina priklauso nuo apyrankės, kurią pasirinksite – su odine kainuoja 249 eurus, su auksine penkiomis dešimtinėmis brangiau, o dvispalve aukso ir sidabro – 369 eurus. Prekyba Lietuvoje pradedama nuo spalio 2 d.

Verdiktas. Gražus ir technologiškai nesudėtingas laikrodis už priimtiną kainą.

Privalumai

Trūkumai

2023 09 25 07:00
Spausdinti