Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


SUSISIEKIMAS ORU
Į Lietuvą ateina nauja oro bendrovė
BNS
Dainius Labutis/ELTA
Skrydžiai iš Vilniaus bus vykdomi kartą per savaitę.

Iš Lietuvos skraidins dar viena oro bendrovė. Islandijos pigių skrydžių bendrovė „Play“ nuo gegužės pradės reguliarius skrydžius tarp Vilniaus ir Reikjaviko, skelbia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Anot jo, skrydžiai pradžioje bus vykdomi kartą per savaitę, šeštadieniais.

„Nuo šiol turėsime dar geresnes galimybes atrasti Islandiją ir vieni kitus. Be to, ši aviakompanija siūlo ir skrydžius į JAV ir Kanadą su galimybe pakeliui iš Europos ar atgal iki 10 dienų praleisti Islandijoje“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė ministras.

Pasak jo, „Play Airlines“ kelerius metus turi biurą Vilniuje, kuriame vykdoma dalis bendrovės administracinių funkcijų.

Kaip teigiama Lietuvos oro uostų pranešime spaudai, „Play Airlines“ savo biurą nuo 2021 m. pabaigos turi įkūrusi ir Vilniuje, bendrovė dalį savo verslo administracinių funkcijų vykdo iš Lietuvos.

Oficialiame oro bendrovės puslapyje jau skelbiami bilietų pardavimai. Oro bendrovė skrydžius vykdo su naujais ir moderniais „Airbus A320“ arba „Airbus 321neo“ lėktuvais.

Lietuvos oro uostų Skrydžių vystymo skyriaus vadovo Tomo Zitikio teigimu, naujos oro bendrovės atėjimas į mūsų rinką sukurs platesnes galimybes keliautojams pažinti Islandiją.

„Žvelgiant bendrai, verta pastebėti, kad ši oro bendrovė vykdo reguliarius skrydžius ne tik tarp Islandijos ir Europos valstybių oro uostų, bet ir keleiviams siūlo susisiekimą su Rytine Jungtinių Amerikos Valstijų pakrante bei Kanada“, – teigia T.Zitikis.

Šiuo metu į Islandijos sostinę iš Vilniaus reguliariai skraidina Vengrijos oro bendrovė „Wizz Air“.

2024 02 13 12:38
Spausdinti