Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


REKLAMA
Kaip pasirinkti išmanųjį telefoną?
Partnerio turinys

Ko gero, ne vienas, rinkdamasis naują išmanųjį telefoną, esame susidūrę su kylančių klausimų lavina: kokį gamintoją ir modelį rinktis, į ką atkreipti dėmesį renkantis ir kokią sumą skirti šiam pirkiniui?

Apsisprendimas dažnai ypač užtrunka tiems, kurie neturi numatę konkretaus biudžeto ir renkasi pagal draugų rekomendacijas ar dabartines madas – taip išleidžiama ne tik didesnė nei planuota suma, bet ir neretai nusiviliama pastebėjus tam tikrų funkcijų trūkumą ar įsigijus telefoną ne pagal savo poreikius. Šeimos kredito unija pataria, į ką atkreipti dėmesį renkantis šį pirkinį ir kas padės išvengti nebūtinų išlaidų.

Operacinės sistemos svarba

Bene daugiausia rūpesčių besižvalgantiems naujų telefonų sukelia operacinės sistemos pasirinkimas. Tiesa, įprastai žmonės yra linkę rinktis Android arba iOS, tačiau pastaruoju metu pastebima tam tikra vartotojų migracija – ypač jaunesni žmonės yra linkę išbandyti abu variantus, juos labiau lygina tarpusavyje ir rečiau apsistoja ties vienu vieninteliu.

Vienareikšmiškai atsakyti į klausimą „kuri operacinė sistema yra geresnė“ neįmanoma, čia svarbu daugybė įvairių faktorių, kuriuos vertinti turėtų pats vartotojas. Bene labiausiai skiriasi pati įrenginių koncepcija – iOS operacinę sistemą rasite tik „Apple“ įrenginiuose, todėl nusprendus įsigyti būtent tokį telefoną, greičiausiai teks atnaujinti ir bent dalį kitų jūsų naudojamų išmaniųjų, nes būtent toks suporavimas gali užtikrinti geriausią spartą ir sklandų duomenų sinchronizavimą tarp įrenginių. „Apple“ vartotojams siūlo išgrynintus, tvarkingo dizaino modelius, kurie yra reguliariai atnaujinami ir patobulinami.

Savo ruožtu Android turi nepaprastai gausų modelių pasirinkimą – tokie populiarūs gamintojai kaip „Samsung“, „Huawei“, „Xiaomi“, „Sony“ ir kiti siūlo būtent šios programinės įrangos naudojimo patirtį. Tai, savaime suprantama, reiškia, kad tiek dizaino pasirinkimas, tiek sinchronizavimo galimybės yra kur kas platesnės – Android yra draugiškas daugybei įrenginių, todėl nebūtina tapusavyje derinti vieno gamintojo produktų.

Dažnai galima išgirsti, kad Android ar iOS pasirinkimas yra skonio dalykas – abejojant geriausia užsukti į fizines parduotuves, prekiaujančias šių gamintojų produktais, ir gyvai išbandyti įrenginius su skirtingomis operacinėmis sistemomis. Be abejo, jei esate pripratęs prie Android valdymo, pirmieji kartai su iOS gali pasirodyti sudėtingi, todėl kartu turėtumėte vertinti ir dizainą, modelio dydį, svorį bei spartą – šie faktoriai padės lengviau palyginti išbandomus variantus.

Be šių dviejų populiariausių variantų dar yra ir „Windows Phone“ bei „BlackBerry“ operacinės sistemos – jei ieškote kitokio ir dar neišbandyto varianto, galite pasižvalgyti įrenginių ir su šiais, atskiras personalizuotas nustatymų galimybes siūlančiais variantais.

Ekrano dydis

Ne mažiau klausimų renkantis naują išmanųjį telefoną kelia ir ekrano dydis. Iš esmės telefono ekrano įstrižainės dydis nėra pagrindinis faktorius, nustatantis įrenginio funcionalumo ribas, tačiau jis lemia naudojimosi juo patogumą. Beje, kalbant apie patogumą, šis taip pat yra dvilypis: didesnės įstrižainės išmaniuoju telefonu kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, skaitant ar žiūrint vaizdo įrašus, naudotis yra žymiai patogiau, tačiau didesni įrenginiai sunkiau telpa kišenėse, gali būti sunkesni svoriu ir panašiai.

Ekspertai pataria atsižvelgti į pagrindinius ir, išties, labai paprastus patarimus:

Ekrano dydis iki 4 colių – skambučiams, SMS žinučių rašymui, nuotraukų peržiūrai, paprastiems žaidimams.

Ekrano dydis 4-5 coliai – skambučiams, SMS žinučių rašymui, nuotraukų peržiūrai, 3D žaidimams, naršymui internete, darbui su elektroniniu paštu.

Ekrano dydis 5-6 coliai – skambučiams, SMS žinučių rašymui, nuotraukų peržiūrai, 3D žaidimams, naršymui internete, darbui su elektroniniu paštu, filmų žiūrėjimui, skaitmeninių knygų skaitymui.

Taisyklė paprasta – kuo didesnis telefono ekranas, tuo daugiau galimybių jis atveria, tačiau visuomet turėtumėte išsigryninti ir kitus prioritetus, pavyzdžiui, kokia bus naujojo telefono paskirtis ir kaip dažnai jį naudosite.

Išmanaus telefono paskirtis ir kaina

Kalbant apie išmaniojo telefono paskirtį, apibrėžti pastarąją galima tiesiog taip – vieni modeliai skirti pramogoms, antri – darbui, o kiti – kombinuoti, tinkantys abiem atvejais. Pramogoms skirti telefonai leidžia patogiai naršyti internete, žaisti įvairiausius žaidimus, klausytis muzikos, fotografuoti, filmuoti ar kitai saviraiškai. Savo ruožtu darbui sukurti modeliai leidžia paprastai ir patogiai pasiekti elektroninį paštą, tekstinius dokumentus, skaičiuokles bei susijungti su kolegomis vaizdo skambučiu. Nors iš esmės visi išmanieji telefonai panašūs ir leidžia atlikti abu šiuos uždavinius, rekomenduojama atkreipti dėmesį į keletą techninių parametrų, kurie turėtų didesnę įtaką vieno ar kito naudojimosi būdo patogumui.

Kitas faktorius, kurį vartotojai dažnai įvardina kaip vieną svarbiausių renkantis naują įrenginį, yra kaina. Biudžetą, kurį skirstie šiam pirkiniui, turėtumėte numatyti dar prieš rinkdamiesi konkretų modelį – taip kur kas paprasčiau apsibrėšite rėžį, o ir klaidžioti tarp tūkstančių skirtingų modelių neteks. Vis dėlto, norintiems naudotis iOS operacinę sistemą palaikančiais įrenginiais, neretai teks žymiai daugiau paišlaidauti nei Android vartotojams. Žinoma, išsirinkus modelį, tačiau abejojant dėl jo kainos, atidėlioti jo įsigijimą neverta – pasinaudoję vartojimo paskolos suteikiamomis lanksčiomis galimybėmis naujuoju išmaniuoju telefonu džiaugtis galėsite nedelsdami. Daugiau informacijos apie šį finansinį sprendimą rasite čia, o užpildyti paraišką internetu užtruksite vos keletą minučių!

2023 04 25 15:33
Spausdinti