Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
„Meta“ atstovai sausį atvyks į Lietuva aptarti „Facebook“ turinio blokavimą
BNS
Unsplash

Sausio mėnesį Lietuvoje lankysis „Meta“ atstovai, jie su Vyriausybės kanceliarija aptars turinio, remiančio Ukrainą, Lietuvoje blokavimą.

Tai žurnalistams po penktadienį vykusio nuotolinio susitikimo su „Facebook“ valdančios bendrovės „Meta“ atstovais patvirtino susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

„Meta“ atstovai į šį klausimą pasižiūrėjo išties rimtai ir sausio mėnesį – tai yra koordinuotas veiksmas kartu su Vyriausybės kanceliarija – atvyks į Lietuvą ir turės labai rimtą pokalbį, ir analizuos tuos klausimus, ir ieškos sprendimų, kaip spręsti susidariusias problemas“, – sakė ji.

„Pagrindinė susitikimo tema buvo visuomenėje labai aiškiai pastebėta problema apie turinio blokavimą. Kalbėjomės apie tai, kodėl toks turinys yra blokuojamas“, – pažymėjo ji.

Trečiadienį išplatintame Vyriausybės pranešime kanclerė Giedrė Balčytytė pažymėjo, jog kanceliarija pastaruoju metu įdėmiai stebi situaciją socialiniame tinkle „Facebook“, mato vartotojų nusiskundimus dėl galimai nepagrįsto įrašų, remiančių Ukrainą, trynimo bei autorių blokavimo.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, dezinformacijos analizės centro Debunk.org komanda pradėjo rinkti pavyzdžius, kai „Meta“ priklausančios platformos blokuoja žinučių apie Rusijos karą Ukrainoje skaidą ar autorių veiklą ir tikimasi, kad tai padės nustatyti ne tik konkrečius atvejus, bet ir bendrą problemos mastą.

G. Balčytytė taip pat pažymėjo, jog tokia informacija galėtų tapti argumentu diskutuojant su „Meta“ kompanijos atstovais dėl moderavimo pokyčių socialiniame tinkle „Facebook“.

Penktadienį vykusiame susitikime turėjo dalyvauti ir visuomenininkas Andrius Tapinas. Jis trečiadienį savo feisbuko paskyroje siekėjus kvietė parašyti komentaruose, už ką ir kelis kartus šie buvo blokuoti, kokios sankcijos jiems pritaikytos šiame socialiniame tinkle, taip pat prašė pridėti tai įrodančias ekrano nuotraukas.

Tačiau penktadienį jis nurodė, jog „Meta“ atstovai bendraus tik su ministerija.

„Vakar paskambino susisiekimo viceministrė ir informavo, kad Meta nebenori su manimi susitikti ir bendraus tik su ministerija. Matyt, ponas Jakubas buvo užsukęs pasiskaityti reakcijų“, – teigė A. Tapinas.

2022 12 16 15:03
Spausdinti