Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


ĮRENGINIAI
Monitorius su vaizdo kamera: štai ko mums iki šiol trūko
IQ
Bendrovė
AOC monitorius.

Monitorių gamintojo AOC pristatytas naujas modelis Q27P3CW turi integruotą vaizdo kamerą. Tai turėtų tapti visuotiniu standartu.

Vaizdo skambučiai per pandemiją ir po jos tapo tokie įprasti, kad nori nenori darbo vietoje turi būti ir vaizdo kamera. Žinoma, daugelis naudojamės nešiojamaisiais kompiuteriais, kurie jas turi. Tačiau darbo vietose patogu turėti didesnį monitorių, tad jei vaizdą transliuoji per šalia padėtą nešiojamąjį kompiuterį, galiausiai nuolat lyg strutis sukioji galvą tarp dviejų ekranų. Išeitis – nusipirkti papildomą vaizdo kamerą. Tai nėra brangu, bet ant darbo stalo atsiras dar vienas įrenginys, jam reikės vietos, jungties ir karos dar vienas laidas.

Kaip jis atrodo?

Vien dėl to Q27P3CW su integruota 5MP vaizdo kamera atrodo patrauklus pirkinys. Pati kamera įrengta ant 6 cm ilgio ir beveik centimetro aukščio plastmasinio laikiklio, primontuota ant monitoriaus viršutinės dalies. Dizaino požiūriu tai tarsi nereikalingas gumbas, bet kažką tenka aukoti dėl patogumo. Privalumas – laikiklis sukiojasi, tad kamerą galima nukreipti žemyn į korpusą ar biuro lubas, jei bijote dėl privatumo. Kamera verta pagyrimo – vaizdas aiškus ir ryškus, netgi švelnioje prietemoje.

Bendrovė
AOC monitorius.

Paties monitoriaus dizainas neįmantrus, ekraną juosia siauras plastikinis korpusas, kurio plati tik apatinė dalis. Ant jos išdėlioti ir monitoriaus valdymo mygtukai bei indikatoriaus lemputė, tad nereikia apgraibomis ieškoti mygtuko, norint įjungti ekraną. Patys mygtukai piršto pločio, bet visiškai nekrentantys į akis, tarsi pranykstantys korpuse.

Plastikas, iš kurio pagamintas monitorius atrodo kokybiškas, sąlyginai nedidelė koja padengta malonia liesti faktūra. Tai gera vieta pasidėti išmanųjį telefoną, čia būtų puiku turėti bevielį telefono kroviklį.

Ekranas – ne žaidimams, garsiakalbiai – ne muzikai

Ekranas yra 27 colių skersmens, taigi, tinkantis dirbantiems su nuotraukomis, dizaino programomis ar mėgstantiems atsiverti keletą programų lange. Taip pat yra ir 24 colių versija, kuri galbūt pasirodys patrauklesnė tiems, kas dirba kone vien su „Microsoft Office“ programomis.

27 colių ekranas yra 2560x1440 taškų raiškos – didelis privalumas palyginti su tradiciniais 1080 taškų raiškos įrenginiais. Taip pat ekranas palaiko 75 Hz atsinaujinimo dažnį – tai nėra žaidimams skirtas monitorius, bet veiks sklandžiau nei įprasti 60 Hz biurų ekranai.

Monitorius palaiko penkis spalvų režimus (sRGB, Cool, Warm, Normal ir User), o penktasis reiškia, kad vartotojas gali susikurti sau labiausiai tinkantį.

Bendrovė
AOC monitorius.

Monitorius turi du integruotus 5W garsiakalbius ir integruotą mikrofoną, taigi vaizdo pokalbiams nereikės net ausinių, žinoma, jei turite atskirą kabinetą. Tokiu atveju gali kiltu pagunda pasiklausyti mėgiamos muzikos, tačiau su šiais 5W garsiakalbiais malonumo nepatirsite, ypač padidinus garsą. Jie tinka klausytis radijo žinių, kalbėtis su klientais ar kolegomis, bet ne pramogai.

Svarbiausia – patogumas

Šis AOC monitorius apginkluotas galingu jungčių paketu – turi dvi HDMI, keturias USB, vieną USB-C, audio ir netgi lizdą interneto kabeliui. Dvi USD jungtys įmontuotos korpuso šone, kad būtų patogu įkišti USB laikmeną ar kitai trumpai naudojamą įrenginį. USB-C jungtis palaiko energijos perdavimo (65 W galios) funkciją, o tai reiškia, kad be papildomo laido galėsite maitinti nešiojamąjį kompiuterį ir pakrauti jo bateriją. Visa tai padės kovoti su laidų raizgalynėmis ant stalo, kaip ir interneto kabelio jungtis, jei nepakanka bevielio interneto greičio.

Bendrovė
AOC monitorius.

Monitoriaus ekraną galima kilnoti aukštyn žemyn, sukioti visomis kryptimis ir netgi pastatyti vertikaliai.

Portalo kaina24.lt duomenimis, pigiausias šio monitoriaus pasiūlymas – 334,99 euro.

Verdiktas. Rimtas pretendentas atsidurti ant jūsų stalo, ypač jei dažnai naudojatės vaizdo skambučiais. Panašių parametrų konkurentų modelių nėra daug, o AOC toli gražu nėra pigiausias.

Privalumai

Trūkumai

2023 09 10 16:20
Spausdinti