Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PREMJERA
„Renault“ gamins naują modelį, kompaktišką šeimos visureigį „Symbioz“
IQ

Prancūziškų automobilių gamintojas „Renault“ plečia vadinamojo C segmento kompaktiškų automobilių pasiūlą ir jau netrukus pirkėjams pasiūlys naujausią savo kūrinį.

Vasario 8-ąją paaiškėjo, kad būsimasis šeimos visureigis bus pavadintas „Symbioz“ vardu. Modelis su „E-tech“ rinkoje pasirodys 2024-ųjų pavasarį.

Anot „Renault“ atstovų, „Symbioz“ vardas būsimajam kompaktiškam šeimos visureigiui parinktas neatsitiktinai. Jis skamba kaip prancūziškas „symbiose“, kilęs iš senovės graikų kalbos žodžio „symbiosis“, reiškiančio „gyventi kartu“.

„Šiam naujam kompaktiškam šeimos automobiliui norėjome suteikti žmogišką reikšmę turintį pavadinimą, išreiškiantį glaudų šeimos ir automobilio ryšį. Pavadinimas „Symbioz“ puikiai iliustruoja gyvenimą su mūsų automobiliu, vietą, kurioje keleiviai tarsi susilieja su savo automobiliu ir aplinka“, – sakė Mindaugas Plukys, „Renault“ viešųjų ryšių ir komunikacijos koordinatorius Baltijos šalyse.

Naujasis visureigis yra kompaktiškiausias hibridinis automobilis „Renault“ C segmento asortimente – jo ilgis siekia vos 4,41 m. Nepaisant to, būsimojo krosoverio interjeras suprojektuotas taip, kad patenkintų visos šeimos poreikius – jame daug erdvės ir vietos kroviniams.

Naujajame modelyje įdiegtos „Renault“ technologijos, įskaitant „E-Tech“ visiškai hibridinį 145 AG variklį, užtikrinantį mažesnes degalų sąnaudas, bei naujos kartos „Solarbay“ panoraminį stiklinį stogą, pagrįstą PDLC (angl. Polymer-Dispersed Liquid Crystals) technologija ir užtamsinamą be užuolaidėlės.

Būsimasis „Symbioz“ prisijungs prie gausios „Renault“ kompaktiškų automobilių segmento šeimos. Pirkėjai Europoje iki šiol gali rinktis tokius modelius kaip „Mégane“, „Scénic“, „Austral“ ar „Arkana“, pasižyminčius pažangiausiomis technologijomis ir efektyviomis „E-Tech“ hibridinėmis ar visiškai elektrinėmis jėgainėmis.

2024 02 08 14:04
Spausdinti