Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


„Samsung Galaxy S23 Ultra“: žingsnis pirmyn ar tik žingsnelis?
IQ

„Samsung“ pristatė dar vieną „Galaxy S23“ kartą su flagmanu „Ultra“ priešakyje. Ką daryti, jei jūsų S22 modelis dar nesubraižytas ir neįsikilusiu ekranu?

„Galaxy S23“ telefonų seriją pristatęs „Samsung“ šįkart seka vokiečių automobilių gamintojos „Audi“ pėdomis – pastaroji gamina technologiškai pažangius automobilius, tačiau jų dizaino pokyčiai iš kartos į kartą dažniausiai be jokių staigmenų – tik evoliucija, jokių revoliucijų.

Laikydamas vienoje rankoje „S23 Ultra“, o kitoje „S22 Ultra“ telefonus galėtumei žaisti „Surask 10 skirtumų“ žaidimą, tik nežinia, ar pavyktų pasiekti finišą – telefono dizainas beveik nepasikeitęs, fotokamerų objektyvai, tapę savotišku telefonų gamintojų fetišu, taip pat tvarkingai užėmę tas pačias pozicijas.

Šiek tiek pasikeitė spalvų paletė. „S22 Ultra“ buvo siūlomas baltos, juodos, žalios ir burgundiškos spalvų, o „S23 Ultra“ – žalios, juodos, levandų ir kreminė. Įvertinus geopolitinę padėtį drąsiai galima prognozuoti, kad žalias modelis bus tikrai populiarus.

Prisiminus kokius pokyčius S serijos „Ultra“ modelis išgyveno pernai, kai gamintojas atsisakė „Note“ serijos ir „S Pen“ pieštuką integravo į naująjį „Ultra“ flagmaną, menki dizaino pokyčiai visiškai pateisinami – „S23 Ultra“ išlieka vienu solidžiausiu telefonu rinkoje, puse pėdos žengiančiu į planšečių teritoriją.

Bet dar paieškokime skirtumų. „S23 Ultra“ turi kiek statesnes, mažiau suapvalintas šonines briaunas ir dėl to telefonas tvirčiau laikosi rankose, mažiau šansų, kad išsprūs.

Ekranas toks pat – 1440 pikselių 6,8 skersmens OLED su iki 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Tokios pat talpos 5000 mAh baterija, bet gamintojai tvirtina, kad ji dabar 20 proc. ištvermingesnė.

Gera naujiena, kad baziniam modeliui „Samsung“ pridėjo dukart daugiau atminties – dabar pigiausias „Ultra“ modelis gauna 256 GB, bet galima pasirinkti ir 512 GB, ir 1 TB. Modelis su 256 GB turi 8 GB operatyvios RAM atminties, kitiems dviem atseikėta po 12 GB.

Naujasis modelis taip pat gavo atnaujintą „Snapdragon 8 Gen 2“ procesorių, bet viskas ką apie jį reikia žinoti, kad „Ultra“ neprarado greičio ir veikia nepriekaištingai sklandžiai.

Vis dėlto svarbiausia naujieną rasite išvaizdos beveik nepakeitusiame objektyvų bloke. Pagrindinė f/1.7 kamera dabar turi dvigubai daugiau, net 200 MP, o tai reiškia dar geresnės kokybės, dar ryškesnes nuotraukas, ypač fotografuojant prieblandoje. „S23 Ultra“ pristato naują naktinio fotografavimo astrofotografijos funkciją, skirtą žvaigždėms fotografuoti.

Fotokameros jutiklių rinkinyje taip yra 10 MP f/2.4 3x teleobjektyvas, 10 MP f/4.9 x10 teleobjektyvas ir itin plataus kampo 12 MP f/2.2 kamera. Priekinė asmenukių kamera yra 12 MP d/2.2 su autofokusavimo funkcija.

Visas šis gėris neatiteks jums už ačiū. 256 GB „S23 Ultra“ kainuoja 1419 eurų, 512 GB – 1589 eurus, o 1 TB – 1829 eurus. Tiesa, šiuo metu 512 GB modelis siūlomas už pradinę 1419 eurų kainą.

Tad ar verta dar apynaujį „S22 Ultra“ keisti į naują modelį? Ne, nes nebūtų protinga kas metus keisti telefoną, net jei neriboja finansinės galimybės. Tai bent jau nėra tvaru, ką pabrėžia ir „Samsung“ naujajam modeliui pagaminti panaudojęs perdirbto stiklo, plastiko ir aliuminio, o į tik iš perdirbto popieriaus pagamintą dėžutę neįdėjęs net pakrovėjo.

Kita vertus, technologiniu požiūriu „S23 Ultra“ yra vienas įdomiausių modelių rinkoje ir jei jau atėjo metas atsinaujinti, tai rimtai svarstytina alternatyva.

2023 02 24 12:25
Spausdinti