Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ELEKTROMOBILIAI
„Tesla“ skelbia rekordinius pardavimus 2022-aisiais – 1,3 mln. elektromobilių
BNS
Unsplash

JAV elektromobilių gamybos lyderė „Tesla“ pirmadienį pranešė 2022-aisiais jų realizavusi daugiausiai per metus savo veiklos istorijoje – per 1,3 mln., bet šis skaičius nepateisino jos vadovo Elono Musko skelbtų ambicijų didinti pardavimus bent 1,5 karto kasmet.

„Tesla“ elektromobilių pernai pasaulyje nupirkta 1,37 mln. – 47 proc. daugiau nei užpernai.

Anot analitikų, lūkesčių ir pardavimų skirtumas susidarė nepaisant agresyvių pirkimų skatinimo priemonių metų pabaigoje, taikant neregėtas 7,5 tūkst. JAV dolerių nuolaidas kiekvienam geriausiai parduodamam Y ar 3 modeliui.

„Dėkojame visiems mūsų klientams, darbuotojams, tiekėjams, akcininkams ir rėmėjams, kurie padėjo mums pasiekti puikius rezultatus 2022 metais, atsižvelgiant į didelius COVID-19 pandemijos ir ja susijusius trikdžius tiekimo grandinėse“, – teigiama „Tesla“ išplatintame pranešime.

Kita vertus, pernai „Tesla“ nepristatė nė vieno naujo modelio, be to, ji susiduria su stiprėjančia konkurencija iš senųjų automobilių gamintojų bei startuolių, tokių kaip „Lucid“ ir „Rivian“, kurie nuolat pristato naujas elektrines transporto priemones.

„Tesla“ akcijų vertės kritimas per metus – didžiausias per visą jos istoriją – daugiau nei triskart pranoko beveik penktadalį siekusį „S&P 500“ indekso nuosmukį.

Gruodžio 30-ąją E. Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad ilgalaikiai bendrovės pagrindai yra stiprūs, tačiau „trumpalaikė rinkos beprotybė“ yra nenuspėjama.

2023 01 03 10:35
Spausdinti