Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RIMTI REIKALAI
Didžiagabaritis poveikis satyra
Balys Godauskis

Senamadiški laikraščiai ir neypatingi internetiniai portalai gaišta laiką rašydami apie smulkiuosius influencerius, kurie per dienas rausiasi tose pačiose drabužinėse, uosto flakonus, kemša į burną viską iš eilės restoranuose ir valgyklose, kramto treniruotais žandikauliais ir išmoningai reiškia viešas pretenzijas. Teisybę pasakius – kelnių ar mėsos gaminių influenceriu gali tapti kiekvienas, kuris moka rašyti ir sugeba lygioje vietoje susireikšminti, esą jo skonis yra tiksliausiai subalansuotas. Žodžiu, blizgūs skudurai, soti mityba ir kiti smulkiaburžuaziniai aksesuarai yra buitinio lygmens influencerių reikalas. Visa bėda, kad jų priviso per daug ir jie užstoja visų kitų, kur kas kilnesnių, rūšių poveikininkus.

Senovėje įtakingiausieji influenceriai prisistatydavo esą paties Dievo pasiųsti, o jei kas iš jų imdavo juoktis, tai išsikviesdavo greitojo reagavimo inkviziciją, kad paklydėlius atvestų į protą ar pas šv. Petrą. O jei inkvizicijos tarnybos į iškvietimą nereaguodavo, tuomet patys ant laužų visokius netikėlius ir raganas paspirgindavo. Liaudžiai tokios pramogos itin patikdavo, todėl šitie influenceriai – propaguodami dorą, askezę, kuklumą, nuolankumą ir kitas krikščioniškas vertybes – sėkmingai klestėjo ne vieną šimtmetį. Bet dieviškosios tvarkos aukso amžiai anksčiau ar vėliau baigiasi ir prasideda tamsieji toliatų laikai.

Tamsiaisiais laikais dedasi baisūs dalykai: Sorošas, masonai ir visi kiti žydų papirkti klastingi piktavaliai dorus žmones čipuoja, dažnai skiepija – be jokio pagrindo, – švitina 5G antenomis, į maistą prideda kenksmingų priedų, žodžiu, daro viską, kad kiekvieną akimirką būtų kuo labiau neįmanoma gyventi. Baisiausia – jie kenkia kiekviename žingsnyje, nors nei tų Sorošo masonų, nei jų agentų niekas nėra nei sugavę, nei matę. Tai įrodo, kokie jie galingi ir kokiais baisiais tinklais visą pasaulį, o labiausiai – lietuvius, yra apraizgę. Landsbergis prie viso to nagus prikišo, matėt, kaip dabar kikena iš visko.

Nuo masonerijos klastų, skiepų, 5G, neskanaus plombyro ir kitų Landsbergio epochos negandų visus mus išgelbėtų Stalino ir Lenino vardo spalio raudonosios vėliavos ordino influenceriai. Jau seniai būtų išgelbėję, jei ne policija, kuri draugą Paleckį išsivežė, kažkur užrakino ir neišleidžia. Už ką? O be Paleckio niekas nesiklijuoja. Esama mūsuose universitetinių marksistų, bet tie Lenino neskaitę, nes labai daug tomų ir labai neįdomu, o ir tokie jauni, kad prie Stalino nė gimę nebuvo. Ką jie gali suprasti? Tokia patinė situacija: raudonųjų prie ruso buvo geriau influencerių gal net du pilnus tarpmiestinius autobusus pririnktum, bet revoliucijos daryti nėra kam.

2023 02 05 06:45
Spausdinti