Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Eidamas 93-iuosius metus mirė poetas Algimantas Baltakis
BNS
BNS foto
A. Baltakis.

Eidamas 93-uosius metus mirė poetas Algimantas Baltakis.

Apie jo mirtį sekmadienio vakarą vieni pirmųjų socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė ir poetas Antanas A. Jonynas.

Apie poeto mirtį BNS patvirtino B. Jonuškaite. Pasak jos, lietuvių literatūra neteko paskutinio poezijos mohikano.

„Netekome paskutinio mohikano, vieno iš tų, kur dar buvo likęs paskutinis trečiasis muškietininkas. Jie su Alfonsu Maldoniu ir Justinu Marcinkevičiumi buvo tokie kaip ir vadinamieji trys muškietininkai“, – BNS sakė B. Jonuškaitė.

„Šie poetai, ši karta, jie, tiesiog, atgaivino pokario metais sunykusią lietuvių poeziją“, – pridūrė ji.

A. Baltakis gimė 1930 metais Leliūnuose (dab. Utenos raj.), studijavo Vilniaus universitete lietuvių klabą ir literatūrą. Dirbo įvairiuose spaudos leidiniuose, išleido poezijos rinkinių, literatūros kritikos, esė, dienoraščių knygų. A. Baltakio eilėraščių rinkinių taip pat yra išleista latvių ir rusų kalbomis.

2005 metais poetas buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, 2006 metais – Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2022 03 13 19:18
Spausdinti