Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


PASAULIS 2024
Kinijoje vis labiau populiarėja roko žvaigždės moterys
The Economist
Helen Feng.

Tačiau dainos apie moterų įgalinimą vis dar kelia nerimą vyriausybei.

Spalio viduryje Šidziadžuange, Kinijoje, vykusiame muzikos festivalyje minioje buvo matyti vieno gerbėjo plakatas su užrašu „Visoms moterims linkiu didesnių, neribotų svajonių“. Nors nuoširdus žodžių rimtumas ne visai derėjo prie kai kurių grupių griaunamojo nusiteikimo, jie aiškiai atrodė artimi daugelio susirinkusiųjų širdims. Į sceną išėjus elektroninio roko grupės „Nova Heart“ vokalistei Helen Feng, kuriai 45-eri, prie scenos susirinkę vyrai ir moterys sušuko „Niu bi, niu bi“. Tai šiurkštus posakis, kurį mandagiausiai išverstum „Tu kieta“.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Iš pradžių Kinijos muzikos scenoje, susiformavusioje po Mao, du paskutinius XX a. dešimtmečius dominavo atlikėjai vyrai. Tada ją užliejo į taktą šokančių meilučių vaikinų grupių ir kvailučių merginų grupių banga. Šiandien garsiau uždainavo moterys muzikantės ir moterų grupės. Kinijos muzikos scenos stebėtojai numato, kad 2024 m. į priekį išeis atviriau kalbančios muzikantės.

2024 02 11 16:00
Spausdinti