Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SKAITYTOJŲ KLUBAS
Knygų pasaulio naujienos ir „IQ Life“ rekomendacijos
IQ Life

Apie žemiškus dievus ir dieviškus žmones

Mitologinių motyvų įkvėpta knyga gali atrodyti tam tikras iššūkis, tačiau skaitę prieš keletą metų lietuvių kalba išleistą amerikiečių autorės Madeline Miller romaną „Kirkė“ žino, kad tokie kūriniai gali teikti ir didžiulį skaitymo malonumą.

M. Miller knygos turi aiškią teksto struktūrą, pasakojimas plėtojamas tolygiai ir logiškai, tekstas neapsunkintas, o skaitytojui nereikia ieškoti informacijos, kas yra kas, nes visi paaiškinimai pateikiami čia pat.

Romane „Achilo giesmė“ autorė savitai pasakoja vieną seniausių pasaulio istorijų apie įsimylėjusius vyrus, karą ir ypatingas moteris ir taip užkariauja naujas literatūros teritorijas. Jūrų nimfos Tetidės ir karaliaus Pelėjo sūnus Achilas, „geriausias iš graikų“, – tvirtas ir mitrus gražuolis, kuriam neatsispiria nė vienas sutiktasis. Patroklas – nerangus jaunuolis, dėl beprasmiškai žiauraus poelgio iš tėvynės ištremtas į Pelėjo rūmus. Nepaisydami tarpusavio skirtumų, Achilas ir Patroklas susidraugauja. Kartu mokydamiesi karo ir medicinos menų, jie tampa vis artimesni ir įsimyli, nors rizikuoja užrūstinti nuožmiąją Tetidę, nepritariančią jų jausmams.Homero „Iliados“ įkvėpta „Achilo giesmė“ – tai istorija apie žemiškus dievus ir dieviškus žmones, jų likimus, kovą dėl valdžios, nemirtingą šlovę, aistras, išdavystes ir meilę. Per poetiškai ir vaizdingai papasakotus jų likimus atgyja Trojos karo ir antikos legendos.

2021 10 10 06:45
Spausdinti