Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


SKAITYTOJŲ KLUBAS
Knygų pasaulio naujienos ir „IQ Life“ rekomendacijos
IQ Life

Apie tragedijos sujungtą šeimą

Alabamos valstijoje gimusio, dabar Vašingtone gyvenančio ir po Alexo Finlay slapyvardžiu besislepiančio rašytojo asmenybei formuotis didelę įtaką turėjo laikas, praleistas įvairiausiose pasaulio vietose – nuo atogrąžų salų Ramiajame vandenyne, kaimelio Jungtinėje Karalystėje iki atokaus krašto Tolimuosiuose Rytuose.

Kartą rašytojui atostogaujant Tulume, Meksikoje, kur jo atsitiktinai užsisakytame ekologiškame viešbutyje jau dešimtą vakaro būdavo išjungiama elektra, gimė pirmoji debiutinio trilerio „Visos tavo baimės“ eilutė: „Jų kūnai buvo rasti antradienį.“ Tą vakarą savo nešiojamajame kompiuteryje autorius žiūrėjo kriminalinę dokumentiką „Netflix“ platformoje, o telefone skaitė apie mįslingą keliautojo iš Amerikos mirtį.

Po naktinio vakarėlio Niujorko universiteto studentas Metas Painas grįžęs į bendrabutį sužino, kad beveik visa jo šeima, atostogavusi Meksikoje, rasta negyva. Apsinuodyta dujomis. Vietos policininkai įsitikinę, kad tai nelaimingas atsitikimas, bet FTB ir Valstybės departamento atstovai šia versija abejoja.

2022 03 19 06:45
Spausdinti