Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SKAITYTOJŲ KLUBAS
Knygų pasaulio naujienos ir „IQ Life“ rekomendacijos
IQ Life
Pexels

Apie dideles mažo miestelio paslaptis, šeimą ir ištikimybę jai

Jo Nesbø – gausybe literatūros premijų apdovanotas vienas geriausių šių laikų kriminalinių romanų rašytojų pasaulyje, kurio Lietuvos skaitytojams pristatyti nebereikia. „Karalystė“ – naujausias autoriaus romanas, kuriame šaltakraujiškai narstomos didelės mažo miestelio paslaptys, šeimos ir ištikimybės jai temos.

Broliai Opgardai visuomet buvo artimi: autoavarijoje tragiškai žuvus tėvams, dar būdamas paauglys, tylenis Rojus prisiėmė atsakomybę už jautrų, bet impulsyvų jaunėlį Karlą. Stipraus ryšio nesugriovė ir Karlo pasiryžimas išvykti ieškoti laimės į JAV.

Tačiau Karlui netikėtai sugrįžus Rojų apninka abejonės. Kartu su architekte Šenon, savo charizmatiškąja žmona, Karlas rengiasi pakeisti ne tik brolio, bet ir miestelio gyvenimą – jų šeimos žemėje pastatyti milžinišką SPA viešbutį, niekuo nenusileidžiantį amerikietiškiems poilsio kompleksams. Rami Rojaus kasdienybė griūva jo akyse... O skaitytojams prieš akis veriasi skaudžios brolių vaikystės traumos, paauglystės nuodėmės, jaunystės išbandymai. Gyvenimas vėl lyg audringa jūra, kurioje išsigelbėjimo gali ir nebūti.

2022 09 17 06:45
Spausdinti