Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LIETUVOS KULTŪRA
Lietuvių literatūros klasiko A. Vaičiulaičio premija – rašytojui H. Kunčiui
BNS
Unsplash

Rašytojo, diplomato, vertėjo Antano Vaičiulaičio premija šiemet skirta prozininkui, dramaturgui Herkui Kunčiui, pranešė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Premija įvertinta rašytojo novelė „Ligos istorija“, publikuota literatūros žurnale „Metai“.

Pasak A. Vaičiulaičio premijos komisijos pirmininkės Žydronės Kolevinskienės, novelė žaismingai, ironiškai kalba apie panašius dalykus, kurie rūpėjo ir A. Vaičiulaičiui.

„Įsiminė, kad viename interviu autorius yra sakęs: „Man nesvarbu, kokioje geografinėje teritorijoje yra miestas, žmogus ar kaimas. Man svarbu, kas jame vyksta. Kitą kartą, kad ir sąlygiškai mažoje erdvėje, gali vykti dramatiškos istorijos, kurios gali abstulbinti visą pasaulį.“ Ligos istorija taip pat gali abstulbinti. Netikėtumu, originalumu, aktualia tematika. Taip vaičiulaitiška pasakojimo tradicija įgauna naujų prasmių, tradiciniam pasakojimui suteikiamos papildomos erdvės“, – sakė komisijos pirmininkė.

A. Vaičiulaičio Jaunojo novelisto premija skirta Viliui Jakubčioniui už novelę „Bujus“. Šis autorius įvertintas už gebėjimą kurti klasikinio kalbėjimo atmosferą ir išlaikyti tvirtą vertybinę struktūrą minėtame kūrinyje.

Abi premijos bus įteiktos trečiadienį Rašytojų klube Vilniuje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 22 12:05
Spausdinti