Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


NETEKTYS
Mirė Pietų Korėjos kino režisierius Kim Ki-dukas
BNS
Scanpix
K. Ki-dukas.

Pietų Korėjos kino režisierius Kim Ki-dukas mirė Latvijoje nuo COVID-19 sukeltų komplikacijų, naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį sakė rusų dokumentinių filmų režisierius ir prodiuseris Vitalijus Manskis.

„Kino režisieriaus duktė, kuri šiuo metu yra Pietų Korėjoje, padarys oficialų pareiškimą. Tačiau galiu pasakyti, kad jis mirė 1 val. 20 min. nuo COVID-19 komplikacijų Latvijoje, ligoninėje, kur buvo gydomas“, – sakė V. Manskis.

Jo teigimu, su 59 metų Kim Ki-duku nebuvo galima susisiekti nuo gruodžio 5-osios.

„Įsitraukiau į šią istoriją prieš dieną, kad suorganizuočiau kokį nors jo pervežimą į kitą šalį, bet jau buvo per vėlu“, – pridūrė V. Manskis.

Portalo delfi.lv duomenimis, garsus korėjiečių režisierius į Latviją atvyko lapkričio 20 dieną.

Kim Ki-dukas yra gavęs Venecijos kino festivalio „Aukso liūtą“ už savo filmą „Pieta“, Venecijos kino festivalio geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Tušti namai“ (Bin-jip, 3-Iron), keturis Lokarno tarptautinio kino festivalio apdovanojimus, Berlyno tarptautinio kino festivalio „Sidabro lokį“ ir tris Karlovi Varų tarptautinio kino festivalio apdovanojimus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 11 12:59
Spausdinti