Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


TEATRAS
Niūrios prognozės: Brodvėjaus ir Vestendo teatrai šiemet gali likti uždaryti
IQ Life
Pixabay

Vienas garsiausių visų laikų teatro prodiuserių seras Cameronas Mackintoshas mano, kad Londono Vestendo teatrai šiais metais publikos kviesti dar negalės. Jo nuomone, atnaujinti teatrų veiklą bus galima tik prabėgus keliems mėnesiams po to, kai bus visiškai panaikinti karantino apribojimai.

Seras C. Mackintoshas, kurio prodiusuotų darbų sąraše yra ir žinomiausi miuziklai „Katės“ bei „Vargdieniai“, interviu BBC Radio2 metu teigė manantis, jog bent artimiausią pusmetį teatrų atidaryti dar nepavyks.

„Mano nuomone, nuo dienos, kai bus panaikinti socialinės distancijos apribojimai, mums prireiks dar 4 ar 5 mėnesių, kol vėl galėsime sukviesti aktorius dirbti kartu“, - sakė jis.

Prodiuserio nuomone, tas pats likimas laukia ir Niujorko Brodvėjaus scenos: „Ir vienoje, ir kitoje Atlanto pusėje prodiuseriai negali net galvoti apie planus vėl atidaryti teatrus, kol nebus panaikinti reikalavimai laikytis socialinės distancijos.“

C. Mackintosho manymu, jei per artimiausias kelias savaites karantino reikalavimai nebus iš esmės sušvelninti, tai reikš, kad šiemet teatrai negalės pradėti veikti: „Manau, visi tai suprantame“.

Didžiosios Britanijos teatrus vienijanti asociacija neseniai paskelbė, kad visi jos nariai nedirbs mažiausiai iki birželio. Asociacijos atstovai paragino gerbėjus pagal galimybes paaukoti teatrams pinigų ir taip padėti išlikti sektoriui, kuriame Jungtinėje Karalystėje dirba beveik 300 tūkstančių žmonių.

2020 05 05 08:15
Spausdinti