Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


P. Assmannas: „Modernusis menas mums leidžia neužsidaryti vienoje srityje“
Laura Čiginskaitė
Peteris Assmanas (Audriaus Solomino nuotr.).

XIII a. Italijoje pastatytame Mantujos kunigaikščių rūmų muziejuje dera istorija ir dabartis. Nuo balandžio ten bus eksponuojami ir „Contour Art Gallery“ atstovaujamos menininkės iš Lietuvos – Laisvydės Šalčiūtės – kūriniai. Muziejaus direktorius Peteris Assmannas apie šiuolaikinį meną tarp istorinių sienų pasakojo Laurai Čiginskaitei.

– Veronos meno mugėje dalyvavo daugybė menininkų iš viso pasaulio. Dėl kokių priežasčių iš visų jų būsimai rūmų parodai pasirinkote būtent L. Šalčiūtę?

– Jos darbuose atskleidžiamas žmogaus egzistencijos diskursas, jausmai, visa tai susiję su kūnu, vaizdiniai diskutuoja apie jį ir išplaukia iš kūno. Mūsų galerijoje įprastai darbai pristatomi dialogo forma. Šįkart pokalbis užsimezga puikia forma su italų šiuolaikiniu skulptoriumi Gehardu Demetzu, kuris taip pat šioje srityje kryptingai kuria. Pamanėme, kad būtų puiku juos pristatyti kartu. Niekada nerengiame individualių kolekcijų, mūsų požiūriu, pristatyti menininkus poromis – įdomiau. Tiesa, tai ir nemenkas iššūkis, nes nelengva atrinkti tokį duetą, kuris tikrai būtų sėkmingas.

– Ką ši galimybė suteikia kūrėjams?

2019 04 20 16:01
Spausdinti