Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


PASAULIS 2024
Su dainomis ir šokiais: nuotaiką 2024-aisiais kels daug naujų miuziklų
Rachel Lloyd
Pexels
Brodvėjus šviečia ir kviečia.

Miuziklai grįžta į ritmą. Po poros į taktą nepataikiusių metų į Brodvėjų ir Vestendą plūstančių žiūrovų skaičiai artėja prie ikipandeminio lygio ar net jį viršija. Teatrai vėl yra paspirtis Niujorko ir Londono ekonomikai. Miuziklo žanrui, ilgai su pašaipa nuvertintam, padėjo populiariausias 2023 m. filmas „Barbė“, iš dalies įkvėptas spalvingų XX a. vidurio miuziklų.

2024 m. scenoje išvysime daug pastatymų. Bus jau sukurtų filmų ar istorijų adaptacijų. Davido Nichollso romano apie televizijos viktorinas „Starter for Ten“ („Pradžiai dešimt balų“) 2006 m. ekranizacija tapo populiariu filmu, o dabar britų teatre „Bristol Old Vic“ bus rodomas miuziklas pagal šį romaną. „The Notebook“ („Užrašų knygelė“) ir „Water for Elephants“ („Vanduo drambliams“) gerbėjai JAV gali Brodvėjuje pamatyti šių kūrinių versijas su dainomis ir šokiais. Kitame teatre bus rodomas „Meksikos liaudies kūryba pagardintas, „Nuostabiojo Ozo šalies burtininko“ įkvėptas“ miuziklas „El Otro Oz“ („Kitas Ozas“), pastatytas dviem kalbomis.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Bostone įvyks „Gatsby“ („Getsbio“) premjera. Neeilinė kūrybinė komanda adaptavo klasikinį F. Scotto Fitzgeraldo pasakojimą apie turtą, melą ir ilgesį: dainas parašė Florence Welch iš britų indie grupės „Florence and the Machine“ ir „Oskarui“ nominuotas dainų autorius Thomas Bartlettas, scenarijų sukūrė 2018 m. Pulitzerio premiją laimėjusi Martyna Majok, režisuos „Tony“ apdovanojimą pelniusi Rachel Chavkin.

2024 01 28 07:00
Spausdinti