Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ENERGETINIS SAUGUMAS
D. Kreivys: rusiškų dujų importas per Klaipėdos SGD terminalą sustabdytas
BNS
BNS foto
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“.

Energetikos ministras Dainius Kreivys pareiškė, kad mažų rusiškų suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinių importas per Klaipėdą nuo ketvirtadienio yra sustabdytas.

„Bet koks rusiškų dujų importo per SGD terminalą jau šiandien yra sustabdytas – mažų krovinių nebėra“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D. Kreivys.

Šiuos krovinius iš Rusijos „Novatek“ pastaruoju metu pirko tik Jonavos azoto trąšų gamykla „Achema“. Ji situacijos kol kas nekomentuoja.

Pasak ministro, Lietuva jau šiandien galėtų atsisakyti dujotiekiu iš Rusijos tiekiamų rusiškų dujų, tačiau, jo teigimu, tai pakenktų kitų Baltijos šalių energetiniam saugumui.

D. Kreivys kartojo, jog Klaipėdos SGD terminalo pajėgumų visiškai užtenka Lietuvai ir dar iš dalies – kitoms šalims.

„Lietuva yra šimtu procentu saugi. Mūsų terminalo pajėgumų užtenka Lietuvai ir dar šiek tiek kitoms šalims“, – tvirtino ministras.

D. Kreivys teigė, kad skubotų techniškai neparuoštų sprendimų Lietuvos energetikos sistemoje nebus.

„Lietuvos energetinė sistema nėra eksperimentinė laboratorija, todėl skubotų, techniškai neparuoštų sprendimų nebus ir negali būti, nes mūsų prioritetas yra (...) šviesūs, šilti namai mūsų visų, ir mes tą stengiamės užtikrinti“ – teigė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 03 11:59
Spausdinti