Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ATSINAUJINANTI ENERGIJA
„Eika Green Energy Fund“ investuoja 42 mln. eurų į saulės parkus Lietuvoje ir Kipre
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Investicijų bendrovės „Eika Asset Management“ uždaro tipo fondas „Eika Green Energy Fund“, skirtas investicijoms į atsinaujinančios energetikos jėgaines ir technologijas Europos Sąjungoje, investuos 42 mln. eurų į saulės parkus Lietuvoje ir Kipre.

„Saulės energetikos objektus galima išvystyti kur kas greičiau, nei vėjo ar vandens. Todėl atsižvelgiant į šios dienos elektros kainas ir paklausą, fondas siekia kaip įmanoma greičiau pateikti elektros pirkėjams efektyvų būdą stabilizuoti elektros kainas ateinantiems 5-eriems metams“, – pranešime sakė „Eika Asset Management“ generalinė direktorė Viktorija Orkinė.

2023 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje pradės veikti pirmasis fondo valdomas saulės parkas Lietuvoje, Alytaus rajono Skirgailių kaime. 3,8 MW galios parkas bus įkurtas 5,6 ha žemės sklype.

Tuo metu Kipre sudaryta preliminari pirkimo-pardavimo sutartis dėl daugiau nei 10 saulės parkų – 30 MW paketo pirkimo. Numatoma, kad pirmasis parkas čia atsidarytų 2023 metų antrąjį ketvirtį, o visi būtų baigti per 1,5 metų.

Pasak V. Orkinės, fondas taip pat svarsto įsigyti saulės parkų Lietuvoje, Latvijoje, Italijoje. Šiose šalyse ieškoma bendradarbiavimo formų su atsinaujinančios energetikos vystytojais, be to, fondas yra nusimatęs galimybę investuoti į elektros kaupimo technologijas – baterijas, vandenilį.

2022 09 21 11:52
Spausdinti