Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


ELEKTRA
EK ragina Lietuvą į įstatymus visiškai perkelti elektros vidaus rinkos taisykles
BNS
Pixabay

Europos Komisija (EK) ragina Lietuvą į šalies įstatymus visiškai perkelti Europos Sąjungos (ES) elektros energijos vidaus rinkos taisykles, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Toks pat raginimas išsiųstas ir Kroatijai, Italijai, Latvijai bei Slovakijai.

„Išnagrinėjusi valstybių narių atsakymus ir perkėlimo į nacionalinę teisę priemones, apie kurias pranešta, Europos Komisija mano, kad šios valstybės narės direktyvos vis dar nėra visiškai perkėlę į nacionalinę teisę“, – rašoma pranešime.

Skelbiama, kad raginimo sulaukusios Bendrijos narės turi per du mėnesius imtis priemonių ir apie jas pranešti Komisijai, kitu atveju ji gali kreiptis į ES Teisingumo Teismą.

Perkelti direktyvą Lietuva turėjo iki 2021 metų vasario. Pernai gegužę EK išsiuntė Lietuvai pranešimą, tačiau, EK teigimu, Lietuva direktyvą į nacionalinę teisę kol kas perkėlė tik iš dalies.

2019 metais priimtoje direktyvoje nustatomos pagrindinės ES elektros energijos sektoriaus organizavimo ir veikimo taisyklės, siekiant Bendrijoje sukurti integruotas, konkurencingas, į vartotojus orientuotas ir skaidrias elektros energijos rinkas.

2023 07 14 15:42
Spausdinti