Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


ORO UOSTŲ KONVERSIJA
Gyvenimas terminale: kaip oro uostai tampa namais
Liepa Žeromskaitė
Tegel Project vizualizacija
Oro uostas tampa orouostiškėmis.

Tėgelis Berlyne ir Broma Stokholme gali tapti pirmaisiais antram gyvenimui prikeltais oro uostais

Mehranas Kaskarimi Nasseri, politinis pabėgėlis iš Irano, Paryžiaus oro uoste gyveno 18 metų, o nusipirkusi jo istoriją Holivudo studija „DreamWorks“ sukūrė filmą „Terminalas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Tomas Hanksas. Netrukus gyvenimą buvusiame terminale, tik gerokai patogesnį, galės išbandyti Stokholmo ir Berlyno naujakuriai.

Tėgelio oro uostas, pastatytas Berlyne dar 1974 m., duris galutinai užvėrė pernai lapkritį. 2,5 mln. keleivių kasmet pervežti pritaikytas oro uostas jau seniai nebeatitinka vienos didžiausių Europos sostinių poreikių.

Berlynas susiduria su viena didžiausių apgyvendinimo krizių Senajame žemyne – šiuo metu būsto negali susirasti daugiau nei 300 tūkst. miesto gyventojų. Vien per pastaruosius metus nekilnojamojo turto (NT) kainos Vokietijos sostinėje išaugo 11 proc., ir tik 17,5 proc. berlyniečių turi nuosavus namus. Nenuostabu, kad miesto valdžia suskubo ne tik masiškai plėtoti naujus gyvenamųjų namų projektus, dažniausiai nutolusius nuo pagrindinių rajonų, bet ir ieško būdų, kaip išnaudoti jau esamus statinius.

2021 10 28 07:00
Spausdinti